in

Dječji forum DND-a Poreč osvojio nagradu „Emil Paravina”

Foto DND Poreč

Chiara Mačinić, Chiara Petretti, Sara Vajagić, Denis Brković i Paolo Mačinić, članovi Dječjeg foruma ruštva Naša djeca Poreč, dobili su  nagradu „Emil Paravina” koju Savez društava Naša djeca Hrvatske  dodjeljuje djeci za promicanje i zalaganje za dječja prava, dječju participaciju, suradnju i pomoć vršnjacima. S voditeljicom Dječjeg foruma Snježanom Lehman i upraviteljicom DND-a Poreč Katarinom Kadum nagradu su preuzeli na svečanosti organiziranoj u Zagrebu u subotu.  Savez DND-a Hrvatske nagradu „Emil Paravina“ dodjeljuje u dvije kategorije: djetetu pojedincu i skupini djece.

Foto DND Poreč
Foto DND Poreč

Na javni poziv stiglo je 14 kandidatura (4 pojedinačne i 10 skupnih) kroz koje je kandidirano ukupno 162 osnovnoškolske djece u dobi od 10 do 14 godina, koji svojim angažmanom mijenjaju svoje zajednice na bolje.

Kako je unutar kategorije „skupina djece“ bio veći broj prijavljenih kandidatura, odlučeno je u toj kategoriji dodijele dvije ravnopravne nagrade: Dječjem forumu Društva „Naša djeca“ Poreč i

Foto DND Poreč
Foto DND Poreč

Vijećnicima XIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije. 

Posebnost Nagrade „Emil Paravina“ jest što je to godišnja nagrada djeci o kojoj odlučuju djeca, objavio je DND Poreč u priopćenju.

Foto Policijska uprava istarska

Vozio pijan. Kaznili ga s 10 tisuća kuna

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska streljivo

Pronašao streljivo kod kontejnera za smeće. Evo što policija poručuje građanima