in

EU sredstva u VIŽINADI: Počelo uređenje još jednog dječjeg igrališta

Foto Općina Vižinada

-Krenuli su radovi uređenja i opremanja dječjeg igrališta u Vižinadi, zbog čega smo iznimno sretni zadovoljni, s obzirom da smo kao Općina prijatelj djece učinili još jedan korak naprijed u poboljšanju kvalitete života najmlađih, poručuju iz Općine Vižinada.

Izvođač radova bit će tvrtka Adria sport servis d.o.o. iz Zagreba te je s njima u ime Općine Vižinada načelnik Marko Ferenac potpisao ugovor o izvođenju radova. U ime izvođača ugovor je potpisao direktor tvrtke Ivan Sunara. Ukupna vrijednost radova je 54.345,63 eura (s PDV-om), izvođač je dužan s radovima započeti odmah po uvođenju u posao, a rok za završetak je 60 dana od uvođenja u posao.

Stručni nadzor provodi tvrtka Istrainženjering iz Poreča, koja je ujedno izradila i glavni projekt uređenja i opremanja dječjeg igrališta. Inače, glavni cilj projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta jest da se u naselju Vižinada stvore nužni uvjeti za sigurnu igru djece na dječjem igralištu te da se doprinese ostvarivanju dječjih prava iz Konvencije o pravima djeteta – pravo na životni standard, na igru i slobodno vrijeme. 

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske Unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (90 posto) i proračuna Republike Hrvatske (10 posto), a provodi se u okviru operacije 7.4.1 “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ temeljem Podmjere 19.2 ”Provedba operacija unutar CLLD strategije” u okviru Mjere 19 ”Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)”, LAG-a „Sjeverna Istra“ iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

policija

MUP poziva: Učenici, upoznajte se s prometnim pravilima i osvojite vrijedne nagrade

Foto Grad Novigrad

Novigradski umirovljenici prvi na Županijskim sportskim igrama sindikata umirovljenika