in

Fotogalerija: Na DND-ijadi kreativni porečki klinci pokazali sve što znaju, kako plešu, glume…

Društvo Naša djeca Poreč krajem svake godine organizira DND-ijadu. Tako je bilo i jučer popodne u Obrtničkom domu, gdje su djeca pred ponosnim roditeljima i drugom publikom pokazala sve što su radila ove jeseni u DND-ovim radionicama – i baš su se potrudili, svi od reda.

A DND je imao, kako je rekla tajnica Gabrijela Močibob, šest različitih radionica. Neke od njih pohađale su dvije, pa čak i tri skupine djece različite dobi a neki mališani imaju različite interese pa dolaze na više od jedne radionice.

Led su probili glumci i glumice koje vodi Anči Ritossa Blažević a izvrsno su uprizorili priču o Orašaru.

Potom je Valentin Gašparini izveo najmlađe brejkere, kasnije srednje i na kraju one koji najduže brejkaju. Pokazali su cool dečki pritom kako se nose roza majice. Mali znanstvenici i mali istraživači Valentine Mladinov te dvije dobne skupine djece iz radionica kodiranja i robotike KOR koje vodi Tanja Ritossa Mihoković samo su kratko rekli čime se bave u radionicama, a poslije su sa svojim voditeljicama u predvorju pokazali kako se programiraju mBotovi, kako se miješaju boje, zašto se pingvini ne smoče… i druga čudesa.

Najnovija među kreativnim radionicama je Igra pokreta i boje koju vodi Elsa Mazalović Demark – boje su uobličili u poklone za roditelje, a svima ostalima pokazali su kako se tijelom igraju puzzle i rade zanimljivi pokreti prema uputama voditeljice.

Na pozornicu su izašli i klinci iz Dječjeg foruma, koji su objasnili čime se bave u DND-u sa Snježanom Lehman i Dunjom Klarić.

Djecu i roditelje pozdravio je gradonačelnik Loris Peršurić koji se očito zabavljao prateći nastup djece.

Druženje u predvorju uz sokove, grickalice i kolače dodatno je uveselilo ukrašavanje keksića a svako je dijete na poklon dobilo netom ponovno tiskanu slikovnicu Ivone Orlić i Marine Dželalije Jakominić “Djed Mraz u Poreču” – na hrvatskom, talijanskom ili engleskom jeziku.

Izvor: DND

Bez vode 23. prosinca dio Tara

FUNTANA: 23. prosinca u kuhinji Bake Mraz pravit će se kolačići