in

FUNTANA će dobiti novi dječji park zahvaljujući bespovratnim sredstvima

Funtana - Foto Tanja Kocijančić

Ukupno 148.250 bespovratnih kuna dobila je Općina Funtana za izgradnju i opremanje ovog dječjeg igrališta

funtana novi dječji park lahi gradilište funtana foto tanja kocijančić
Funtana – Foto Tanja Kocijančić

Načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta i direktor porečke tvrtke Đusto Boris Đusti potpisali su početkom lipnja ugovor o gradnji novog dječjeg igrališta u Lahima. Investicija je to s PDV-om vrijedna 370.840 kuna. Kako saznajemo od načelnika Grgete, radovi su prije nekoliko dana započeli a očekuje se da će park biti spreman za dječju igru sredinom studenog ove godine.

funtana novi dječji park lahi gradilište funtana foto tanja kocijančić
Futnana – Foto Tanja Kocijančić – Gradilište u Lahima

Igralište Lahi uredit će se na k.č. br. 690/1 i 690/2, na predmetnoj površini od 458 četvornih metara. Ukupno 148.250 bespovratnih kuna dobila je Općina Funtana za izgradnju i opremanje ovog dječjeg igrališta na natječaju kojeg je LAG-a „Središnja Istra“ objavio pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.).

funtana novi dječji park lahi gradilište funtana foto tanja kocijančić
Gradilište u Lahima – foto Tanja Kocijančić

Podsjetimo, sredstva su odobrena još 2019., ali zbog pandemije i mjera štednje koje je lani poduzela Općina Funtana gradnja je odgođena za ovu godinu.

Grgeta dodaje da će ostatak do ukupne vrijednosti investicije podmiriti općina. Tvrtka Đusto ugovorom je dobila kompletan posao – pripremne, zemljane i betonske radove, zatim hortikulturno uređenje, nabavu klupica, koševa i ostale opreme, kao i svih sprava za dječju igru.

funtana novi dječji park lahi gradilište funtana foto tanja kocijančić
Gradilište u Lahima u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

Novo dječje igralište imat će, također, antistres podlogu, ogradu i živicu, te će tako biti u cijelosti ograđeno i time sigurno za dječju igru.

tablete lijek ilustracija

Pfizer povlači lijek iz Hrvatske, mole se pacijenti da se obrate svom liječniku

U Poreču akcija darivanja krvi u srijedu