in

Ljetna škola u Kašteliru vodi djecu su svijet mitova i legendi Istre

Foto Općina Kaštelir-Labinci

U ponedjeljak 21. kolovoza startala je četvrta po redu Ljetna škola u Kašteliru, pa će mali Kaštelirci i ove godine, sve do 1. rujna, imati priliku provesti dio ljetnih praznika u igri, zabavi i učenju.

Organizatori Ljetne škole su Osnovna škola “Jože Šurana” Višnjan i Općina Kaštelir-Labinci, a namijenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda osmoškolskog obrazovanja. Djecu će zasigurno oduševiti ovogodišnja glavna tema, a ona je posvećena povijesti, mitovima i legendama naše Istre. Pa će u ovogodišnjoj ljetnoj školi djeca imati priliku učiti i sudjelovati u kreativnim radionicama, ali i pogledati predstavu o mitskim bićima Istre, istraživat će Roč, glagoljicu i freske, posjetit će Centar La mula de Parenzo, sjediti na klupi Velog Jože i uz stručno vodstvo istražiti najpoznatiji kaštel u Istri – Kaštel Morosini Grimani u Savičenti, uz kreativnu radionicu izrade grupne zastave i grba te prezentaciju oklopa.

Ljetna škola svakodnevno će imati raspored koji započinje u 8 sati i unutar pola sata od tog vremena traje okupljanje u dvorištu škole. Naravno, cijelo vrijeme djeca se igraju i druže, i tako sve do 9.30 sati kad slijede marenda i polusatni odmor. U 10 sati starta edukativnih 60 minuta na koje se nadovezuje kreativnih 60 minuta, a onda ponovno od 12 do 13 sati slijedi vrijeme za igru. Ljetna škola i ove je godine za svu djecu besplatna, a sve troškove, osim toplog obroka i ulaznice za predstavu “Mitska bića Istre”, financira Općina Kaštelir-Labinci.

Ujedno, općinski načelnik je 17. srpnja ove godine donio odluku o sufinanciranu Ljetnog kampa namijenjenog učenicima osnovne škole, koji traje tijekom ljetnih praznika, od lipnja do kolovoza. Cilj kampa je da djeca na što sadržajniji način provedu ljeto u iščekivanju nove školske godine. Ljetni kamp Općina sufinancira s iznosom od 70 eura po djetetu za prvu smjenu, a polazi li dijete više smjena Općina će za svaku daljnju dati polovinu učešća one prve smjene, priopćeno je iz općine.

Foto Biciklistički klub Poreč

Porečki biciklisti osvojiili medalje na utrci “Bale pod zvijezdama”

Foto DND Pazin

Kampiranje uz Potok i ove godine okupilo mlade pazinske kampiste