in

Mali Marčanci u posjeti boksaču Marku Čaliću u sklopu zavičajne nastave

Foto Vrtić Vrtuljak Marčana

Zavičajnu nastavu financiraju Istarska županija i Općina Marčana.

Foto Vrtić Vrtuljak Marčana
Foto Vrtić Vrtuljak Marčana

Tema ovogodišnjeg projekta je „Poznate osobe u Općini Marčana“ u sklopu kojeg se istražuju poznate osobe na ovom području koje su doprinijele razvoju zajednice. Djeca će putem istraživanja upoznati i naučiti kako su poznate ličnosti isticale i kako se danas ističu u svojoj zajednici i na koji način su doprinijele i doprinose razvoju zajednice.

U sklopu tog projekta danas su mališani posjetili u pulskom Domu sportova Mate Parlov poznatog profesionalnog boksača Marka Čalića. Isprobali su taj sport, a Marko im je otkrio tajne sporta. Nije manjkalo veselja i smijeha, a ni boksanja u ringu!

Foto Vrtić Vrtuljak Marčana
Foto Vrtić Vrtuljak Marčana

Aktivnosti koje su realizirane dosad, doznajemo nadalje iz Dječjeg vrtića Vrtuljak Marčana, su posjet HRT – Radio Puli, potom upoznavanje radijskih voditelja, fotografa i glazbenika poput Marka Percana, Dorine Tikvicki, Serđa Valića i Lorisa Zupanca.

Aktivnosti će se nastaviti a sljedeći na listi kojeg će upoznati je pjevač Alen Vitasović. Bude li moguće, na njihovom je popisu i poznati violončelist svjetskog glasa iz Raklja – Stjepan Hauser, otkrivaju nam iz vrtića.

Foto Vrtić Vrtuljak Marčana
Foto Vrtić Vrtuljak Marčana

-Završni dio projekta obilježit će se u svibnju u vrtiću uz izložbu, ples i glazbu. Ako bude moguće nadamo se da će dio te svečanosti biti i sve osobe koje smo posjetili. Osim glazbe, plesa i izložbe planiramo i gastro kutak uz već realizirani EU projekt „Friška riba svima triba“ kojim potičemo na konzumaciju ribe i ribljih jela, poručuju iz Vrtuljka.

Projekti zavičajnosti koje su realizirane dosad bili su „Na stini poli mora“, „Marčanska obala“, „Marčanski dvori“, „Beside u jatu da se ne zabi“, „Guc-tradicionalna brodica našega kraja“….

-U projekt uvijek uključujemo lokalnu zajednicu, istaknula je ravnateljica vrtića Vrtuljak Klara Lukašić.

Foto Vrtić Vrtuljak Marčana
Foto Vrtić Vrtuljak Marčana

Darvin Žufić i Boris Miletić - Foto Istarska županija

Počinje uređenje budućeg istarskog Centra za razvoj ribarstva i akvakulture

Foto Grad Pula

Istra dobila prvo prenoćište za beskućnike u Hrvatskoj