in

MARČANA: DND pokrenuo radionice plesa za djecu. U planu još događanja i društvenih akcija

Foto DND Marčana

Društvo Naša djeca Marčana, kao dio krovne udruge Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatska kojem je misija pokretanja sadržaja za djecu i usmjerenost na potrebe djece u ovoj godini zacrtala si je puno sadržaja.

Foto DND Marčana
Foto DND Marčana

Među njima je i uspješno započeta radionica plesa koja je krenula ovog mjeseca u sklopu plesne skupine Infinity, pod vodstvom Barbare Čalić. Radionica je podijeljena u dvije skupine – od djece predškolske dobi do 4. razreda osnovne škole, te skupina djece od 5. do 8 razreda osnovne škole. Radionica plesa održava se u popodnevnim satima u zgradi Dječjeg vrtića Vrtuljak Marčana.

-DND od osnivanja 2021. do sada nije bio u mogućnosti realizirati aktivnosti na način kako smo krenuli ove godine zbog pandemije. No,  aktivnosti su se odvijale u razrednim odjeljenjima i vrtićkim skupinama. DND je sredstva dobivao na natječaju udruga civilnog društva u Općini Marčana te će nastojati u daljnjem radu javljati se i na ostale natječaje namijenjene udrugama, ističe predsjednica DND-a Marčana Klara Lukašić.

Foto DND Marčana
Foto DND Marčana

Dodaje da su ciljevi koje su si zacrtali poticati djecu predškolske i školske dobi za druženje, igru i razvijanje stvaralačkih aktivnosti u slobodnom vremenu, podupiranje akcija i aktivnosti za djecu u vrtićima, školama i sličnim ustanovama, jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, razvijanje programa međunarodne suradnje te uključivanje u njihov rad.

Foto DND Marčana
Foto DND Marčana

Lukašić najavljuje još aktivnosti tijekom ove godine.

-U ovoj godini kroz plan i program provest ćemo brojne društvene akcije, kao što su Uskrsne radionice, edukativne šetnje povodom Dana planete zemlje kroz našu Općinu, obilježavanje Obiteljskog dana uz tradicionalne igre djece i roditelja, razna sportska takmičenja, gastro kutak, Dječji tjedan uz ples, glazbu, tombole igre te za kraj godine radionice Mjeseca knjige i Božića, najavila je Klara Lukašić.

Foto OŠ Tar-Vabriga - Učenici posjetili općinu

Tarski učenici posjetili općinu i načelnika Stojnića

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

TAR – O sigurnijem internetu s Ribafishom: „Kolika je cijena jednog lajka?“