in

MARČANA: Gradnja vrtića odvija se po planu – Uređuju se unutrašnjost i okoliš

Gradnja novog vrtića u centru Marčane, u neposrednoj blizini osnovne škole i društvenog doma, napreduje prema planu. Kako doznajemo od načelnika Predraga Pliška, trenutno se radi na uređenju okoliša, postavljanju keramike i bojanju unutarnjih zidova.

Gradnja vrtića, započeta krajem prošle godine, najveća je kapitalna investicija u Općini Marčana koja se nesmetano odvija cijelo vrijeme, bez stanke i bez obzira na pandemiju koronavirusom.

Građevinski dio novog objekta košta 10,27 milijuna kuna s PDV-om, a zajedno s troškovima opremanja ukupna investicija iznosi 11,5 milijuna kuna. Izgradnja se financira najvećim dijelom bespovratnim sredstvima u iznosu od 7,2 milijuna kuna, odobrenih od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dok će se preostali dio od oko 4,5 milijuna kuna osigurati iz općinskog proračuna i putem kredita.

Izvođač radova, tvrtka TGT Adriatic iz Pule, a planirano useljenje mališana očekuje se iduće godine. Dječji vrtić “Vrtuljak” trenutno dijeli prostore s Osnovnom školom Marčana i nema mogućnosti širenja za sve veći broj djece, što će se otvaranjem novog vrtića riješiti za duže razdoblje.

OPREZ! Naleti divljači na području Poreča, Rovinja i Labina

NOVI SPOT: Miro Ungar Novigradu darovao atraktivnu „glazbenu razglednicu“