in

MARČANA: Odlično napreduje gradnja vrtića – najvažnije općinske investicije “teške” 11,5 milijuna kuna

MARČANA: Odlično napreduje gradnja vrtića - najvažnije općinske investicije "teške" 11,5 milijuna kuna
Foto Općina Marčana

-Radovi se odvijaju prema ugovorenoj dinamici bez zastoja. Zadovoljni smo s dosad učinjenim radovima iako nas čeka još puno do završetka. Trenutno je ovo najveća kapitalna investicija u Općini Marčana. Novi vrtić će poboljšati kvalitetu odgoja i boravka vrtićke i jasličke djece te olakšati rad odgajateljicama. Svojim će prostorima ujedno doprinijeti sadržajnijem društvenom životu na cijelom području Marčane. Već u 2021. očekujemo useljenje u novi vrtić, komentirao je načelnik ove općine Predrag Pliško.

Gradnja je počela lani krajem godine, a za izvođača je odabrano pulsko poduzeće TGT-Adratik za ugovorenu cijenu od 10,27 milijuna kuna s PDV-om. Zajedno s troškovima opremanja ukupna investicija iznosi 11,5 milijuna kuna.

MARČANA: Odlično napreduje gradnja vrtića - najvažnije općinske investicije "teške" 11,5 milijuna kuna

Izgradnja vrtića financira se najvećim dijelom bespovratnim sredstvima u iznosu od 7,2 milijuna kuna, odobrenih od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dok će se preostali dio od oko 4,5 milijuna kuna osigurati iz općinskog proračuna i putem kreditiranja.

Nova zgrada vrtića, za koju je ishođena građevinska dozvola izgradit će se na građevinskoj parceli u središtu Marčane, u neposrednoj blizini osnovne škole i društvenog doma. Riječ je o parceli površine 3.658 kvadrata u općinskom vlasništvu, a sam planirani objekt imat će neto građevinsku površinu od 992 metara kvadratnih. Najveći dio zauzimat će prizemlje, u kojem će biti smještene dvije vrtićke i dvije jasličke skupine djece. Zgrada će imati i podrum, te prvi kat, a osim samih prostorija za skupine, imat će i kuhinju, sanitarne čvorove, uredski prostor, te druge pomoćne prostore.

Dječji vrtić „Vrtuljak“ sada dijeli prostorije s Osnovnom školom Marčana i zbog nedostatka prostornih uvjeta ne može formirati više odjeljenja, pa su roditelji primorani upisivati djecu izvan općine. Novi će vrtić biti opremljen svom modernom opremom i pružat će bolje uvjete rada i odgajateljicama i ugodniju atmosferu za svu djecu. 

MARČANA: Odlično napreduje gradnja vrtića - najvažnije općinske investicije "teške" 11,5 milijuna kuna

-Nova zgrada vrtića potrebna je za cijelu općinu, ne samo za naselje Marčana, budući da nam se iz godine u godinu broj zahtjeva za upis djece povećava. U novoj zgradi, imat ćemo mogućnost realizirati nove programe, poput kraćih integriranih programa, edukacija, svečanosti, prezentacija radova, projekata i igara koje nastaju u radu s djecom, kazala je ravnateljica vrtića Klara Lukašić Buić prigodom potpisivanja ugovora s izvođačem radova lani krajem listopada.

TAR: Nova slasna tjedna ponuda u DeguStazioneu

TAR: Nova slasna tjedna ponuda u DeguStazioneu

POREČ: Akcija darivanja krvi 28. veljače

POREČ: Akcija darivanja krvi 28. veljače