in

MARČANA: Općina financira mališanima sportsku radionicu s dva kineziologa

Dječji vrtić Vrtuljak iz Marčane i ove godine brine o zdravlju djece sportskom radionicom na kojoj sudjeluju odgajatelji i dva kineziologa. Radionica se odvija zahvaljujući Općini Marčana koja za to mjesečno izdvaja 1.200 kuna.

-Sportsku radionicu pohađaju djeca u dobi od 5 do 6 godina, a odvija se dva puta tjedno u sportskoj dvorani u  Marčani. Tjelesne aktivnosti su temeljne aktivnosti u razvoju djeteta i prva karika u općem sustavu poticanja rasta i razvoja te su ključne u ranoj dobi, rekla nam je ravnateljica vrtića Vrtuljak Klara Lukašić Buić.

Zašto je važno da mališani vježbaju već od najmanjih nogu?

Pravilna i redovita tjelesna aktivnost od najranije dobi utječe na pravilan rast i razvoj te zdravstveno stanje djece. Zbog važnosti tjelesne aktivnosti i stvaranja zdravih navika, kretanje treba biti dio svakodnevnog života djeteta. Ako ne provede vrijeme vani, ne provede dovoljno vremena u slobodnoj igri koja uključuje kretanje, djetetu je od najranije dobi ugroženo zdravlje. Pravilnim i redovitim kretanjem i vježbanjem omogućuje se djeci niz dobrobiti: normalan psihomotorički razvoj, zadovoljava se potreba za kretanjem i igrom te se mogu preventirati različite kronične bolesti, osobito pretilost. Djeca koja vježbaju brže i lakše uče.

VRSAR: Magdalena Glavaš prvakinja Istre u znanju njemačkog jezika

OK FUNTANA-VRSAR ostvario povijesni rezultat – Mini odbojkašice 2 godine zaredom DRŽAVNE PRVAKINJE