in

MARČANA: Šterne krase kalendar koji su napravili učenici – I tako se uči voljeti svoj zavičaj

Učenički radovi krase kalendar sa šternama - Marčana

Općina Marčana je krajem ove godine dobila krasan i kreativan kalendar za 2022. godinu, rezultat rada marljivih učenika i učiteljica. Kalendar ja nastao na inicijativu Društva Naša djeca, Općine i Osnovne škole Marčana.

šterne marčana učenici kalendar

Naime, učenici drugog razreda OŠ Marčana su tijekom listopada i studenoga istraživali šterne u Općini Marčana. O šternama im je pričao Renato Cvek iz mjesta Cveki. Posjetili su i šterne u dvorištu obitelji Škabić, kao i baku jedna učenice – Silvu Buršić iz Krnice.

šterna marčana učenici kalendar

-Feruccio Radolović iz Marčane istražio je i ispričao o povijesti šterni. U realizaciji projekta pomogla nam organizacijski učiteljica iz produženog boravka Petra Gortan. Učenici drugog razreda su uz mentorstvo  učiteljice Tine Šarić izrađivali kalendar u programu 3D Bojanje, a na satovima likovne kulture su izrađivali radove u različitim likovnim tehnikama uz mentorstvo Jasmine Dželadinov Milošević, javili su iz škole.

-Aktiviramo djecu putem DND-a, vrtića i škola na našem području. Jedan od ciljeva nam je da se djeca od malih nogu uče poštivanju i prepoznavanju naslijeđene kulturne baštine kako bi jednog dana netko od njih nastavio s tradicijom izrade ili valorizacije tih vrijednosti. Želimo da svako dijete, ali i svi ostali prepoznaju trud naših predaka da svojim obiteljima osiguraju vodu za piće što je nekad bilo jako, jako zahtjevno. Šterne su oduvijek predstavljale sinonim rada i muke, ali i uspješnosti. Pohvaljujem svih na trudu, nadam se da će se i dalje djeca i mentori odazivati na pozive DND-a, komentirao je ovaj projekt načelnik Predrag Pliško.

Tisak kalendara povjeren je lokalnom obrtu Almar.

šterne marčana učenici kalandar za 2022.
Učenički radovi krase kalendar sa šternama
šterne marčana kalendar učenici
Učenički radovi krase kalendar sa šternama

WALDORFSKI PRISTUP: Radionice pjevanja 27. prosinca u Brtonigli

Foto KAF - Eva Šolar izložba nijanse sveti lovreč

SV. LOVREČ: Kaf-ovci pozivaju na izložbu “Nijanse”