in

Mia Janko i Chiara Vukadinović opet briljirale – prvo mjesto osvojile na državnom natjecanju u Zagrebu

Kako javljaju iz Umjetničke škole Poreč, 57. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu komorni sastavi, Državno natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održalo se na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu od 4.-7. prosinca 2019. godine.

Natjecanje se odvijalo u raznim disciplinama: dua, trija, kvarteti, kvinteti i ostali sastavi te u različitim kategorijama: osnovne škole, srednje škole i akademije.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su dvije učenice: Mia Janko i Chiara Vukadinović koje su zajedno svirale kao duo flauta i gitara.

U I. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici osnovnih glazbenih škola Republike Hrvatske, neovisno o razredu i starosnoj dobi, komorni sastav Duo u kojem sviraju Mia Janko i Chiara Vukadinović, svojim su izvrsnim nastupom na Državnom natjecanju komornih sastava postigle fenomenalan rezultat i osvojile I. nagradu, 1. mjesto sa 98,70 bodova. Učenice je pripremila njihova učiteljica flaute i voditeljica komornih sastava, profesorica savjetnica Samanta Stell.

Ocjenjivački sud za komorne sastave su činili renomirani glazbenici i pedagozi: Branko Mihanović, Maroje Brčić, Lidija Horvat Dunjko, Anđelko Krpan i Renata Penezić.

Već sam nastup na ovom natjecanju komornih sastava za učenice osnovne glazbene škole izuzetan je uspjeh, a osvojena 1. nagrada, 1. mjesto, potvrda je darovitosti te predanog i upornog rada. Učenicama je ovo dragocjeno iskustvo, posebno jer Mia i Chiara sviraju zajedno kao duo vrlo kratko vrijeme, od početka ove školske godine, što ovaj uspjeh čini još većim.

Iz EU parlamenta – Flego: Kazna od MILIJUN EURA za savudrijske ribare apsurd je kojem se mora stati na kraj!

Policija u Bujama, Poreču i Zagrebu privela 6 osoba zbog malverzacija prilikom uvoza skupocjenih vozila