in

Mlade porečke glazbenice Mia Janko i Chiara Vukadinović nastupile u Zagrebu

Učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović predstavile se izvrsnim nastupom u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu

Chiara Vukadinović, učenica 5. razreda gitare u klasi učitelja Hrvoja Hleba i Mia Janko, učenica 6. razreda flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell, predstavile su se nedavno izvrsnim nastupom kao komorni sastav Duo u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, na poziv Glazbenog učilišta Elly Bašić.

Mia i Chiara izvrsne su učenice Umjetničke škole Poreč i višestruko nagrađivane prvim nagradama kao solistice, a od ove školske godine sviraju u duetu kojeg vodi učiteljica savjetnica Samanta Stell. Od prvog trenutka zajedničkog sviranja ističu se muziciranjem koje je ujedno i kruna njihovog prijateljstva. Budući da su pobjednice državnog natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi u disciplini dua, pozvane su kao posebne gošće na Dan škole GU Elly Bašić.
Mia i Chiara predstavile su se u prepunoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda skladom J. Iberta – Entr’acte, što je potaknulo publiku na ovacije i veliki aplauz.

Učenicama je ovo prvi put da nastupaju u jednoj od najstarijih i najljepših koncertnih dvorana u Zagrebu i bile su oduševljene ugođajem i gostoprimstvom te doživljajem za pamćenje. Ovakve prilike su rijetke učenicima iz manje sredine kao što je Poreč, ali su izvrsna motivacija i učenicima i učiteljima za daljnji rad i napredak, piše u priopćenju ove škole kojeeg je potpisala ravnateljica Sanjica Sara Radetić.

VIŠNJAN: Priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima ispričat će Marko Modrić

NOVIGRAD: Novi nogostupi u Šainima, uređena cesta u Paoliji, uskoro radovi u Maredi