in

NAGRADA POŠTE: Porečka učenica Ema Bulić pobjednica natječaja „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu“

Ema Bulić - Foto Hrvatska pošta

U poštanskom uredu 10114 Zagreb u Jurišićevoj ulici 5 u petak, 23. rujna, održano je svečano predstavljanje dječje poštanske marke na temu prijateljstva – kad se dječja srca slože, kao i dodjela nagrade učenici Emi Bulić iz Poreča čiji je pobjednički rad u natječaju „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu“ poslužio kao predložak za ovu poštansku marku.

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i ove je godine, po petnaesti put, provela u osnovnim školama širom Hrvatske natječaj za odabir likovnog rješenja za dječju poštansku marku RH kojem je tema ovaj put glasila prijateljstvo. U natječaju je sudjelovala 161 osnovna škola s ukupno 972 učenička rada, a stručno povjerenstvo odabralo je 30 najuspješnijih učeničkih radova. Najljepši među njima, koji je ujedno i predložak za dječju poštansku marku „Prijateljstvo“, djelo je Eme Bulić, tada učenice 6. razreda Osnovne škole „Poreč“ iz Poreča. Ema, kojoj su se u posjetu Zagrebu pridružili i njeni prijatelji iz razreda, za svoj rad osvojila je računalo i pisač koji joj je uručila voditeljica Odjela za filateliju u Uredu za korporativni marketing Hrvatske pošte Edita Gregurić Cvenić.

„Super se osjećam i jako sam sretna što sam osvojila ovu nagradu jer nisam očekivala da će baš moj rad biti najbolji. Ekipa iz razreda i ja vrlo smo uzbuđeni što smo vidjeli novi poštanski ured, ali i Zagreb“, rekla je Ema.

Ovaj hvalevrijedan projekt Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi od 2007., a pobjednici natječaja imaju priliku biti autori jedinstvenog proizvoda – poštanske marke – te njihovo ime na pismu ili pošiljci može proputovati čitav svijet.

„Zaista smo ponosni što ovaj projekt uspješno provodimo s Agencijom za odgoj i obrazovanje već petnaestu godinu zaredom. Svake godine velik broj škola i učenika odazove se natječaju što smatram da je vrlo bitno jer tako naši najmlađi naraštaji upoznaju vrijednost i značenje poštanske marke, ali i Hrvatske pošte“, izjavila je tijekom promocije Edita Gregurić Cvenić.

Odabrane najuspješnije radove, uključujući i pobjednički, možete pogledati na poveznici.

Preuzmite pregled najuspješnijih radova (pdf).

Izvor Hrvatska pošta

Foto Karate klub Finida Poreč

Pet medalja za karatiste porečke Finide na Prvenstvu Hrvatske

Ilustracija - Foto MUP bicikl policija

Ukraden bicikl od više desetaka tisuća kuna