in

Noć čarolije čitanja vratila se u Tar

Foto Osnovna škola Tar Vabriga

Nakon više godina stanke vratila se Noć čarolije čitanja u Osnovnu školu Tar-Vabriga. Učenici su se još sjećali ovog događanja kojem su prisustvovali kad su bili manji i veoma su se veselili njenom povratku, a odlična posjećenost to je i potvrdila.  Događaj su organizirale učiteljice hrvatskog jezika Adela Deković i Gordana Poropat Alihodžić, te knjižničarka Lorna Velenik-Žufić.

Posjetitelji su se okupili u holu škole gdje su pogledali uvodni dio, a nakon toga su krenuli na radionice. Svaka se radionica ponavljala više puta, tako da su svi stigli sve pogledati, a neki posjetitelji su i više puta posjetili istu radionicu jer im se jako sviđala.

Posjetitelji su pogledali lutkarsku predstavu „Priče iz davnine“ za koju su naši učenici sami izradili lutke. U drugoj učionici mogla se pogledati ekološka predstava „Eko priče“. Jedna grupa učenika ispričala je Kamishibaj priče uz pomoć butaj kovčežića i crteža koje su sami napravili za priče. U radionici glagoljice posjetitelji su izrađivali straničnike koje su prema svojoj želji i ukusu ukrašavali slovima glagoljice koja su na ovoj radionici naučili.

U učionici broj 6. na tavanu u mraku uz zvučne efekte pričale su se strašne priče koje su izmislile učenice četvrtog razreda i jedna učenica iz petog razreda. Posjetitelji su mislili da priče neće biti strašne kad su ih izmislile tako male djevojčice, ali ubrzo su shvatili da su krivo mislili.

Porečke odbojkašice nisu uspjele protiv OK Funtana-Vrsar

trgovina supermarket hrana

S polica Lidla povučeni popularni keksi