in

Novi vrtić i jaslice u Žbandaju grade se punom parom

Izgradnja novog dječjeg vrtića i jaslica u porečkom naselju Žbandaj napreduje punom parom. U to su se danas uvjerili i novinari, koji su zajedno s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem obišli gradilište u središtu naselja. Obilasku se pridružila i Divna Radola, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost koji će upravljati novim vrtićem, kao i pročelnik gradskog Upravnog odjela za gradsku imovinu Đulijano Petrović čiji odjel vodi investiciju i voditelj gradilišta iz tvrtka Vladimir Gortan Goran Milohanić.

Žbandaj – novi vrtić se gradi

Radovi trenutno napreduju po planu – nekadašnji derutni pogon polako se pretvara u vrtić i jaslice koji će po dovršetku primiti 64 djece. Tijekom ovog tjedna dovršit će se cjelokupna konstrukcija građevine, zajedno s dodanim aneksima na postojeću zgradu, a potom slijedi polaganje krova, postavljanje investicija i uređenje okoliša.

– Poreč gradi svoj treći vrtić u tri godine, nakon sto smo već izgradili dvije nove osnovne škole. Ovih par godina svakako su obilježila ulaganja u naše najmlađe.

Do proljeća ćemo ukupno dovršiti izgradnju tri vrtića i jaslica za vise od 140 porečke djece na tri različite lokacije. Posebno mi je drago da smo u svakom slučaju iskoristili nekadašnje stare, derutne, javne zgrade i ponovno ih vratili u funkciju. To su nekadašnja,, škola u Velom Maju, kao i nekadašnja škola u Dračevcu. Grad smo s pozitivnim demografskim kretanjima, i za godinu pred nama planiramo daljnje ulaganje u naše najmlađe, rekao je Peršurić, dodavši kako se tako razvijaju svi mjesni odbori podjednako.

Žbandaj – novi vrtić se gradi

Ravnateljica vrtića napomenula je kako se svi vrtići u Poreču rade u skladu s pedagoškim standardima i da već sada postoji izražen interes za upis djece u novi vrtić.

-U svibnju očekujemo da će djeca od navršene godine dana do predškolskog uzrasta ući u nove jaslice i vrtić. Naravno, to podrazumijeva i zapošljavanje ukupno 11 djelatnika, a veliki plus novoga vrtića je i to što ima i dodatne prostorije za rad cijelog našeg stručnog tima koji će dolaziti i iz matičnog vrtića., zaključila je.

Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju i prenamjenu bivše poslovne zgrade u građevinu javne i društvene namjene – dječji vrtić, igrališta te uređenje pristupne prometnice. Objekt će imati ukupnu neto korisnu površinu od 571,80 m2. Osim navedenih tehničkih podataka valja istaknuti i da će vrtić imati dizalicu topline za grijanje (podno) i hlađenje (ventilokonvektori), te potpuno opremljenu kuhinju za pripremu jela, dok će na katu biti uredi za osoblje. Okoliš će imati dvorište za djecu površine 650m2 i parkiralište s 12 parkirnih mjesta. Kako je naglasio voditelj gradilišta, radovi zasad teku po planu, bez kašnjenja.

Žbandaj – novi vrtić se gradi

Akcija darivanja krvi u Poreču

Evo u kojim su županijama najveće, a u kojima najniže kumulativne stope zaraze