in

NOVIGRAD: Park na Rivareli bogatiji za spravu vrijednu 125.000 kuna

Foto Grad Novigrad

Netom prije službenog početka ljeta na novigradskoj Rivareli postavljena je nova multifunkcionalna dječja sprava za igru u obliku brodice s mnoštvom različitih sadržaja i igara.

Bočne strane brodice sačinjene su od panela koji su u naravi pojedinačne igre poput labirinta, penjalice, slagalice, ploče za crtanje… Središnji dio čine natkrivene klupice i stolić koji će u ljetnim danima pružati zaklon od sunca, dok se pomoću mreže najživahniji mogu popeti na vrh, gdje se nalazi kormilo i dva tobogana sa svake strane. Nova sprava zamijenila je dotrajalu koja se sve do nedavno nalazilo na istoj poziciji.

Radi sigurnosti korištenja postavljena je anti-stres zaštitna guma ispod brodice, kao i na dijelovima gdje završava tobogan.

Značajno je istaknuti da je igralo nabavljeno od talijanskog proizvođača Legnolandia koji u svom proizvodnom procesu koristi prirodne izvore energije radi minimiziranja emisije CO2, prakticira kružno gospodarstvo te upotrebljava ekološki prihvatljive boje. Ovakvim poslovnim odlukama Grad Novigrad nastoji dati svoj skromni doprinos u očuvanju okoliša.

Vrijednost investicije je oko 125.000 kuna (bez PDV-a), a financirana je sredstvima iz proračuna Grada Novigrada.

C. Pozzecco – Grad Novigrad

akcija darivanja krvi foto pixabay

U utorak akcija darivanja krvi u Poreču

Foto Jedriličarski klub Horizont

Poreč: Nika Fornažar izvrsna na Europskom prvenstvu u Poljskoj