in

NOVIGRAD: U vrtiću Suncokret/Girasole tjedan pun aktivnosti u znaku jeseni

Dječji vrtić Suncokret/Girasole u listopadu je priredio tjedan bogat aktivnostima u znaku aktualnog godišnjeg doba, pod nazivom Jesen u Novigradu.

Mališani i odgajateljice vrtićkih skupina Ciklame i Ribice obilježili su tom prigodom i nekoliko međunarodnih datuma – Dan kruha, Dan hrane i Dan jabuke, kojima su naglasili važnost zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja bioraznolikosti, te izrazili zahvalnost i poštovanje prema plodovima zemlje.

U okviru tjedna posvećenog jeseni mališani i njihove odgajateljice nakratko su svojim aktivnostima oživjeli starogradsku jezgru, priredivši predstave, igre i razne didaktičke aktivnosti, donoseći u parkove u centru grada boje jeseni. U prostoru vrtića djeca iz skupine Ciklame zamijesili su i ispekli kruh, a Ribice su pripremile džemove od bundeve i jabuke. Sve su potom prijateljski podijelili i zajedno uživali u zdravom doručku kojeg su sami pripremili.

Organiziran je i lov na blago, u okviru kojega su mališani u starogradskoj jezgri tražili skrivene dijelove od kojih su potom sastavili strašila. Tjedan bogat aktivnostima zaključen je tradicionalnom manifestacijom slikarski ex tempore, pod pokroviteljstvom Grada i novigradske Turističke zajednice. Nastali su tom prigodom dječji radovi kojima su mališani svome gradu podarili opipljiv trag svoje kreativnosti, priopćeno je iz Grada Novigrada.

Dio Poreča bez vode 4. studenog

KORONA KARTA – Pogledajte po županijama gdje ima najviše slučajeva na 100.000 stanovnika