in

Nutty Scientists STEM radionice stižu u Poreč, Pulu, Rovinj i Žminj

U ožujku nakon stanke zbog pandemije ponovno u Istri kreću STEAM radionice za djecu a održat će se u Puli, Poreču, Rovinju i Žminju.

Organizacija Nutty Scientists globalni je lider sa znanstvenim programima za djecu s više od 120 različitih programa iz znanosti, tehnologije, inženjerstva, matematike te čak i umjetnosti. Djeca na zabavan način uče kako postati pravi mali znanstvenici. Preko 9 milijuna djece širom svijeta već više od 20 godina sudjeluju u Nutty Scientists provjerenim programima koji rade prema znanstvenoj normi Next Generation Science Standardu (NGSS) sa ciljem kako bi djeci približili znanost i znasntvene predmete ali na zabavan način (edutainment).

Prema Američkom ministarstvu obrazovanja za nekoliko godina najviše će poslova biti vezano upravo uz STEAM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) područje?

-U današnjem tehnološkom svijetu moramo djecu od malih nogu pripremiti za zanimanja budućnosti. Na našim radionicama fokus je na izradu, vodeći se tako Konfucijevom izrekom „Čitam i zaboravim. Vidim i zapamtim. Učinim i razumijem.” U Nutty Scientists djeca uče na zabavan način, kroz samu izradu raznih strojeva, pokusa, rukotvorina itd. dobivaju puno više, uče na jedan sasvim novi način a istovremeno se zabavljaju.

Sa ovim STEAM programima djeca uče na zabavan način, uče tako što izrađuju i istražuju, potiče se kod djece timski rad, aktivno sudjelovanje, kritičko razmišljanje, osigurava se da svako dijete razumije i slijedi instruktora.

Radionice će se odvijati u grupama po uzrastu:
vrtićka,
1. do 3. razred
te 4.do 6. razred
.

        * Pula– utorkom popodne u prostorima Mjesnog odbora Veli Vrh
        * Poreč– srijedom popodne u prostorima Poduzetničkog inkubatora Žbandaj
        * Rovinj-četvrtkom popodne u MMC-U

        * Žminj – petkom popodne u laboratoriju u Žminju

Grupe će biti formirane u manjim skupinama zbog epidemioloških mjera te ujedno kako bi prema svakom djetetu imali individualan pristup u radu.

Za sve informacije možete kontaktirati na: 091 556 3551 ili na e-mail morena@nuttyscientists.hr

Bakšić Mitić: “Roditelji voze djecu na brdo da uhvate signal za online nastavu”

Učenici iz Žbandaja prikupili slikovnice za male bolesnike na Kantridi