in

Održan Dan mladih Istarske županije

Treći po redu Dan mladih Istarske županije koji okuplja Savjete mladih iz Pazina, Rovinja, Labina, Buzeta, Novigrada, Poreča, Medulina te sam županijski savjet održan je nedavno u pulskom Circolu u organizaciji tamošnjeg Savjeta mladih. Susret je otvoren pozdravnim riječima župana Borisa Miletića i pulske dogradonačelnice Ivone Močenić.

Dan mladih održan je u posebnim epideomiološkim uvjetima, a održana je panel rasprava „Rad s mladima u Istarskoj županiji“ u kojoj je jedna od panelista bila i Željka Nefat iz pazinskog Savjeta mladih. Govorila je o iskustvima u radu s mladima u sklopu svog volonterskog angažmana u Centru za mlade Alarm, s posebnim naglaskom na provođenje projekta „Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga između mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini“.

Ostali sugovornici u panel raspravi su bili omladinski radnik Jakov Cipurić, Daliborka Šlat, predsjednica Studentskog zbora u Puli, Katharina Mikulić, predsjednica Udruge ZUM iz Pule i Paolo Pelesk, predsjednik Savjeta mladih Grada Pule, ujedno i moderator rasprave.

U nastavku obilježavanja Dana mladih održana je radionica pod vodstvom Helge Možé, upraviteljice Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule te izrađivačice Akcijskog plana za mlade Istarske županije za period od 2021. do 2025. godine.

Ispred Grada Pazina, prisustvovao je i savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade Anton Finderle.

Obilježavanje Dana policije u Istri počinje humanitarnom utrkom Memorijal Ivana Todorića

U Puli od 1. listopada besplatan parking popodne, nedjeljom i blagdanom