in

PAZIN-PULA: Jako visoke kazne zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Foto - Ilustracija MUP

Pazinska je policija u petak, 16. prosinca oko 22.15 sati na cesti DC-44 kod odvojka za naselje Selca zaustavila i kontrolirala automobil Mercedes, riječke registracijske oznake kojim je upravljao 51-godišnjak. Policijski službenici alkotestirali su vozača i utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem od 2.01 promila. Muškarac je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Prometna je policija 18. prosinca oko 00.55 sati zaustavila i kontrolirala 26-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom Hyundai, pulske registracijske oznake, kolnikom Valdebečkog puta. Budući da je odavao znakove da vozi pod utjecajem alkohola,  ponuđeno mu je alkotestiranje što je vozač prihvatio te mu je očitana koncentracija od 1.01 promil. Također, vozaču je ponuđeno ispitivanje prisutnosti droga u organizmu, što je odbio.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama mladić je prekršajno kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, objavila je istarska policija 19. prosinca 2022.

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

POREČ: 18-godišnjak uhićen i jer je odbio testiranje na akohol. Dobio jako veliku kaznu

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Krao u poznatom trgovačkom centru. Uhvatio ga zaštitar