in

Počela treća smjena Ljetnog kampa Grada Poreča

Počela treća smjena Ljetnog kampa Grada Poreča

Ljetni kamp Grada Poreča na pola je puta – Gradsko kupalište ovog je ljeta već ugostilo dvije smjene Ljetnoga kampa. Više od 140 djece različitih uzrasta dio je svojih školskih praznika provelo u igri, učenju i plivanju pod stručnim vodstvom, a danas je svoju avanturu počela i treća smjena.
U dnevnim aktivnostima kampa, već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto. Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu.

Tu je i veslanje u kajacima, te veslanje na SUP-u.
Protekla je smjena, uz radionicu Morski svijet-moj svijet, u sklopu koje djeca prikupljaju organizme iz mora, spremaju ih u akvarije i povećalima ih promatraju i proučavaju, a realizira se s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste Poreč i njihovom suradnicom Tinom Tominić, proveden i projekt „Ambasadori modernog turizma“.

Projekt, koji je prvi ovakve vrste u Hrvatskoj, fokusiran je na to kako osvijestiti i naučiti djecu ključne elemente važne za turizam, u smislu što zapravo znači živjeti u turističkom gradu, tko je turist i koja su njegova očekivanja, koje su prednosti i nedostaci turizma kao karijere, što je moderni turizam, što je multikulturalnost, te ih naučiti ključne povijesno-tradicijsko-kulturološke značajke vezane za Poreč i Istru. Nositelj je Grad Poreč-Parenzo, sufinancira ga Zaklada Hrvatska za djecu, dok su radionice vodile edukatorice doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić i Kristina Kulišić, mag oec. iz tvrtke Meraklis.
Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku kao i društvene igre.
Sve radionice, kao i gostovanja drugih udruga održat će se i u naredne dvije smjene, koje već tradicionalno završavaju obiteljskim danom i izletom u vodeni park, priopćeno je iz Grada Poreča.

Policija traži svjedoke nesreće u Puli koja se dogodila 25. lipnja

BUZET: Slovenka izazvala nesreću s 5 teško ozlijeđenih

Je li flaširana voda jedna od najvećih prijevara stoljeća?

Bez vode 28. srpnja dio Vižinade