in

POREČ: David Pršurić i Emili Jurcan osvojili prvu i drugu nagradu u Varaždinu

David i Emili

Ovogodišnje natjecanje Accordion Fest 2021. Varaždin u organizaciji Glazbene škole Varaždin održano se u online formatu. Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč prvi put su sudjelovali na ovom natjecanju. Natjecanje je otvoreno za sve učenike osnovnih škola iz zemlje i inozemstva a na njemu je sudjelovalo više od 70 učenika iz škola diljem Hrvatske. Umjetničku školu Poreč predstavljalo je dvoje učenika:

David Pršurić, učenik 2. razreda harmonike, pod mentorstvom učitelja savjetnika Paola Peruška natjecao se u A kategoriji (1. i 2. razred osnovne glazbene škole) i osvojio I. nagradu.

Emili Jurcan, učenica 4. razreda harmonike, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić natjecala se u B kategoriji (3. i 4. razred osnovne glazbene škole) i osvojila 2. nagradu.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama u kojima su sudjelovali učenici osnovnih glazbenih škola i učenici koji imaju položene ispite prema osobnim potrebama u glazbenoj školi uz predočenje svjedodžbi. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Anamarija Nerad, Amadej Herzog i Ivana Cvetkovski. Ocjenjivali su sljedeće elemente: korektnost notnog teksta, razumijevanje glazbe, stil, tehniku vladanja instrumentom, raznovrsnost programa, težinu i umjetnički dojam.

POREČ: Četiri nove darivateljice krvi

KAŠTELIR: UAB-ovci uručili načelniku zahvalu za suradnju