in

POREČ: Dječji tjedan u Poreču – poklon za prvašiće, kazališna predstava, izleti, pričaonica…

Ilustracija - Dječji tjedan 2020.

Dječji tjedan, koji se diljem Hrvatske ove godine obilježava od 3. do 7. listopada, donijet će razne aktivnosti i za porečke mališane. U utorak, 4. listopada, održat će se tradicionalni posjet gradonačelnika svim porečkim prvašićima uz poklon za učiteljice te prigodne majice za sve.

U srijedu, 5. listopada više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu „Cvrčak i mrav“ pulskog Teatra Naranča, svaka u trajanju oko pola sata, koja je poklon Grada Poreča djeci za ovaj tjedan.   

Dodajmo kako će sve Osnovna škola Poreč, Osnovna škola Finida, TOŠ Bernardo Parentin i Umjetnička škola, te dječji vrtići Radost I, Radost II, Paperino, 101 dalmatinac i Crvenkapica i udruge koje rade s djecom i mladima sudjelovati u obilježavanju ovoga tjedna i to brojnim događanjima poput izleta, koncerta na otvorenom, upoznavanja sa knjižnicom, tržnicom i drugim javnim, potom pripremanjem prigodnih zdravih jesenskih jela, ali i razgovorom i upoznavanjem s dječjim pravima, pisanjem pisama, porukama podrške i prijateljstva, crtanjem i druženjem…  

Detaljan program u prilogu.

Foto KREG Galatea

FUNTANA/VRSAR: Galateice odlične na Sirena kupu u Zadru

Foto TZ Tar-Vabriga

Vikend na Poreštini: U Taru 71-godišnjak izazvao nesreću pod utjecajem alkohola