in

POREČ: DND i Grad skupa organiziraju LJETNE KAMPOVE – pod zajedničkom kapom Zabavna ljetna baza i Gradski kamp

Predstavljeni ljetni kampovi - Foto Tanja Kocijančić

U gradskoj palači predstavljen je danas program ljetnog kampa s jako važnom novinom – dosadašnji ljetni kamp Grada Poreča prešao je pod vodstvo Društva Naša djeca. Mijenja se samo to, pa će se tako, kao i prošle godine, Zabavna ljetna baza DND-a odvijati u igraonici Valamarovog hotela Pinia na Picalu a Gradski kamp će se odijvati kao i uvijek na Gradskom kupalištu. Roditelji će svoje dijete moći upisati u jedan od dva kampa i to online preko obrasca koji će objaviti DND od 24. svibnja u 8 sati.

Novu suradnju između Grada Poreča i DND-a predstavili su na presici gradonačelnik Loris Peršurić, tajnica DND-a Gabrijela Močibob i u ime Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove.

Za roditelje su najvažnije sljedeće informacije – prijave će ići paralelno online na isti dan i upisi će za početak biti omogućeni roditeljima Grada Poreča. U svakoj smjeni bit će tri skupine djece u dobi od 5 do 15 godina. Cijena za djecu s prebivalištem iz Poreča za jednu smjenu ostaje 860 kuna, a ostatak pokriva Grad. Osim toga, roditelji koji u istoj smjeni imaju dvoje i više djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 600 kuna, a za treće dijete u istoj smjeni plaćaju 430 kuna. Ostatak iznosa financira Grad Poreč. Djeca iz ostalih općina, gradova i država plaćaju punu cijenu od 1.300 kuna.

-Veselimo što ćemo i ove godine imati ljetni kamp za djecu gdje će ponovno kvalitetno provoditi praznike koji će ove godine biti pod zajedničkom kapom Grada i DND-a. Gradski i kamp DND-a svake godine imaju najviše djece, a roditelji mogu birati također između kampova raznih drugih udruga i sportskih klubova. Lani u ovo vrijeme bilo je neizvjesno hoće li se ljetni kampovi održati što je uspješno realizirano. Stoga nas veseli da roditeljima možemo objaviti da će se opet uz sve mjere kampovi održati, naglasio je gradonačelnik Peršurić i dodao da će opet financirati kamp u cijelosti za djecu u socijalnoj potrebi, kao i prijevoz od kuće do kampa.

Tajnica Močibob pojasnila je sve ostale važne informacije, uz naglasak da je prošle godine u oba kampa u sve četiri smjene bilo ukupno oko 460 mališana.

-Ove godine preuzimamo organizaciju ljetnog kampa i na gradskom kupalištu, što znači da ćemo u Poreču, umjesto dosadašnja dva kampa koja su okupljala najveći broj djece, sada imati jedan jedinstveni Kamp koji zajedno organiziraju Grad i DND, a koji će se odvijati na dvije lokacije, jedan na gradskom kupalištu a drugi na plaži Pical, odnosno u dječjoj igraonici u sklopu hotela Valamar Pinia, istaknula je tajnica Močibob.

Koncept će na obje lokacije biti isti, kao i organizacijski kapaciteti. Drugim riječima, svake godine, pa tako i ove, planirano je da se kamp odvija kroz četiri smjene, a to su:

Prva smjena: 28.06. – 10.07.

Druga smjena: 12.07. – 24.07.

Treća smjena: 26.07. – 07.08.

Četvrta smjena: 09.08. – 21.08.

U svakoj smjeni formirat će se kao i do sada 3 različite skupine djece: skupina za djecu vrtićke dobi; skupina za djecu završenog 1. i 2. razreda, te skupina za djecu od završenog 3. razreda na dalje.  U kamp će se upisivati djeca od 5. do 15. godine, iako starije djece (6., 7. i 8. razred) zapravo i nema puno.

-Sukladno epidemiološkim mjerama broj djece koji možemo upisati u jednoj skupini znatno je manji nego ranijih godina. U tom smislu, i oslanjajući se na prošlogodišnje brojke, očekujemo da će kroz sve četiri smjene i dvije lokacije ljetni kamp proći oko 450 djece, što zapravo i nije malo.

Svaku od navedenih skupina voditi će jedan voditelj ili voditeljica (stručna osoba s iskustvom u radu s djecom) te jedan asistent ili asistentica (studenti s kineziološkog, učiteljskog ili predškolskog fakulteta). Angažirano je ukupno 48 ljudi koji će svakodnevno brinuti o djeci. Ono što nas posebno veseli je to da nam se za rad u kampu javilo dosta učitelja i učiteljica osnovnih škola, kao i odgajateljica iz porečkih dječjih vrtića, naglasila je Močibob.

Upisi će i ove godine biti online jer to znatno olakšava i ubrzava cijelu proceduru.

Link za upis u kamp biti će aktivan na našoj web stranici www.dnd-porec.hr 24. svibnja u 8 sati. Roditelji će najprije birati željenu lokaciju, a potom smjenu, skupinu i upisivati tražene podatke.

U ljetni kamp mogu se upisati djeca koja imaju prebivalište na području Grada Poreča i djeca čiji roditelji (ili roditelj) ima prebivalište na području Grada Poreča, kao i djeca iz drugih krajeva.

Prednost upisa imati će djeca s područja Grada Poreča. Drugim riječima, od 24. do 28. svibnja upisi će biti namijenjeni djeci s prebivalištem na području Grada Poreča, a nakon toga ako bude slobodnih mjesta – upisivat će se i djeca iz drugih gradova i općina.

Grad Poreč u cijelosti snosi troškove boravka u jednoj smjeni kampa za djecu iz obitelji koje su u socijalnoj potrebi, a koja imaju i čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Poreča.

O PROGRAMU I DNEVNOM RITMU U KAMPU:

Radno vrijeme kampa je od 6:45 do 16:00 sati. Radi se svaki dan osim nedjelje. Praznici su također radni.

Za roditelje koji rade do 16 sati osigurat će se dežurstvo do 16:15 sati.

Dnevni program zamišljen je tako da djeca dolaze do 8:45 sati, nakon čega slijedi prozivka po skupinama, pripreme i odlazak na plažu.

Jutarnji su sati rezervirani za aktivnosti u moru i na plaži, te za školu plivanja koju su ove godine organizirali u suradnji s Plivačkim klubom Poreč – školu plivanja  će vodite treneri plivačkog kluba, po jedan na svakoj lokaciji.

U 12 sati planiran je ručak, a nakon ručka razne sportske aktivnosti koje će se realizirati u suradnji sa Sportskom Zajednicom Grada Poreča, odnosno u suradnji sa sportskim klubovima. Pa će djeca tako imati priliku iskušati se u streličarstvu, odbojci, rukometu, mačevanju, jedrenju i slično. Osim sportskih, planirane su i kreativne aktivnosti, te znanstvene radionice koje će se provoditi u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč.

U svakoj smjeni kampa planiran je izlet u Dinopark s djecom najmlađe skupine, te izlet u aquapark Istralandija.

-Zahvaljujemo se Gradu Poreču na organizacijskoj i financijskoj podršci, tvrtki Valamar što je i ove godine za potrebe odvijanja ljetnog kampa na plaži Pical omogućila besplatno korištenje dječjeg igraonice u sklopu hotela Valamar Pinia i izašla u susret što se tiče organizacije ručka za djecu na obje lokacije ljetnog kampa, zaključila je Gabrijela Močibob.

Predstavnica Valamara naglasila je da njihova tvrtka izlazi u susret i pomaže zajednici gdje god je to moguće, te da s Društvom Naša djeca imaju odličnu suradnju godinama.

Provalio u gliser, u njemu boravio pa ga pokrao

VIŽINADA bilježi odlične turističke rezultate, bolje i od rekordne 2019.