in

POREČ: Donacija sportske opreme za Dječji vrtić Radost

Foto Grad Poreč - Donacija za Dan vrtića Radost

Dječji vrtić „Radost“ Poreč 21. travnja obilježava Dan vrtića i Dan otvorenih vrata vrtića u glavnom i svim područnim vrtićima, kroz zanimljiva događanja, igru s djecom i izložbe.

Povodom današnjeg rođendana ustanove – koja slavi gotovo 50 godina postojanja – gradonačelnik Loris Peršurić obišao je ustanovu Radost I, susreo se s ravnateljicom Terezom Banić i djelatnicama te je uručio pakete sportske opreme i knjiga za sve skupine.

Podsjetimo, lani je u gradskim vrtićima pokrenut program sportskog vrtića, osmišljen tako da se kroz odgovarajuće aktivnosti, odnosno tjelovježbu prilagođenu dobi djece, djeluje na cjelokupnu motoriku djeteta, koordinaciju pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, izdržljivost, psihomotornu brzinu i snagu i razvoj kreativnosti. Upravo su zato poklon paketi bili opremljeni različitim loptama, setovima za badminton, vijačama i drugom sportskom opremom, ali i knjigama i slikovnicama.

Bila je to prilika i za druženje s djecom iz vrtića koja nisu krila oduševljenje novim knjigama i slikovnicama, te sportskom opremom, koju su odmah isprobali u dvorištu vrtića.

Gradonačelnik se zahvalio svim djelatnicima, koji su srce ove ustanove i zahvaljujući kojima djeca odrastaju sretno i sigurno, dodavši kako Poreč do 2025. planira otvoriti još 300 novih mjesta u dva nova vrtića u naseljima Varvari i Nova Vas, kao i Maro klub u Špadićima, a uskoro se otvara i energetski obnovljen Gornji vrtić, objavio je Grad Poreč.

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Učenici Finide osvojili čak 10 medalja na istarskom natjecanju u atletici

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR: Vrijedna donacija obradovala članove udruge umirovljenika