in

POREČ: Gotov MOT-ov plesni ljetni kamp – Plivanje, zabava i izleti uljepšali djeci ljeto

Foto MOT 08 Poreč

Red zabave, red plesa, red izleta, red kupanja. Tako bi opisali plesni ljetni kamp Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08 Poreč koji se i ove godine u dvije smjene održao tijekom lipnja i srpnja.

Foto MOT 08 Poreč
Foto MOT 08 Poreč

Stekla su se nova prijateljstva, obnovila neka stara, neki su naučili svoje prve plesne korake i odlučili da žele od jeseni više plesati, družiti se i jednostavno provoditi vrijeme zabavnije. Bilo je i onih koji su shvatili koji je njihov životni poziv, dobili više samopouzdanja, a neki su se samo isključili i uživali u trenutnim aktivnostima.

Voditeljice kampa Chiara Pisak, Mia Dogančić, Nikolina Popović, Hana Čekić, Nina Cerin, Mateja Pršurić, Vanesa Simonetti, Ana i Lucija Vukoja u ova su četiri tjedna svojom ljubavlju i toplinom dale sve od sebe da djeci bude zabavno, poučno i, što je najvažnije, da djeci ovo ljeto i boravak u plesnom kampu ostane u lijepom sjećanju.  

Volonterke Nika Jerković, Nika Lončar, Vanesa Popović, Vita Jurišević i Lejla Mrkaljević ovo će ljeto zasigurno pamtiti po brojnim izazovima na koje su naišle tijekom cijelog kampa. Voditeljicama su bile desna ruka, a djeci uvijek na raspolaganju za igru, smijeh, pomoć i druženje. Svoje plesno znanje koje su stekle plešući u studiju godinama, rado su dijelile s najmanjim polaznicima plesnog ljetnog kampa.

Foto MOT 08 Poreč
Foto MOT 08 Poreč

Osim plesnih radionica koji su se svakodnevno održavali u dvorani MOT-a, djeca su imala prilike puno  naučiti i usput se lijepo zabaviti na radionici mjuzikla i glume „Onstage“ sa Sherian Gržinić i Angelicom Zacchigna.

Za brzi i siguran dolazak do plaže Naftaplin zaslužan je  dobro raspoloženi Max Periša i  Periša promet  kojeg su djeca s veseljem očekivala jer je njegov dolazak bio znak da je vrijeme za ručak, odlazak na plažu ili pak na izlet u Dinopark ili u aquapark Istralandia.

Veselu družinu  plesnog ljetnog kampa moglo se prepoznati po prepoznatljivim majicama za koje su se pobrinuli Tiskara Otis  i Pero Grafički dizajn koji se već godinama brinu da plesačice budu prepoznatljive, ali  da i logo udruge  bude istaknut i prepoznatljiv.

Zahvaljujući poduzeću Valamar Riviera d.d. djeca su s veseljem očekivala ručak u hladu šumice na Naftaplinu te svaki dan pogađala što je za desert.

Zahvaljujući Valamar Isabella Island Resortu zadnji dani plesnog ljetnog kampa proslavljeni su  na otoku Sv. Nikola gdje su djeca provela dan u igri na toboganu, bazenima ali i moru. Ručalo se naravno u restoranu hotela na otoku a djeci je to bio pravi doživljaj..

Iz Studija se zahvaljuju svim voditeljima, volonterima i svima koji su na bilo koji način omogućili provedbu i  realizaciju  plesnog ljetnog kampa: „Tiskara Otis“ , Pero Grafički dizajn,  Periša promet vl. Max Periša,  Dinopark,  Valamar d.d., Pekara Royal iz Višnjana i naravno roditeljima na ukazanom povjerenju.

Foto MOT 08 Poreč
Foto MOT 08 Poreč

Najveća zahvala ide Gradu Poreču koji je godinama  vjetar u leđa Studiju i čija financijska potpora udruzi od iznimne važnosti i velika pomoć u realizaciji ljetnog kampa.

U Studiju za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ nastavljaju s ljetnom  plesnom radionicom „The greatest Showman “  koja se održava od 7. do 18.08. a rad radionice  će rezultirati  nastupom na ovogodišnjem 23. Street Art Festivalu.

Sve informacije oko upisa u novu plesnu sezonu ali i prijave za ljetnu radionicu  mogu se dobiti kod predsjednice udruge Silvie Szabo Jurišević  na broj telefona: 091 2062922.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

POREČ: U Špadićima uhićen vozač. Bio je pijan, imao je lažne tablice i neosiguran auto

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Policija i USKOK objavili detalje o uhićenjima u Vodnjanu i Fažani zbog nezakonite legalizacije objekata