in

Poreč: Izvrstan nastup Nike Hočevar na 21. Požeškom plesokazu

Nika Hočevar - Foto Umjetnička škola Poreč

Požeški plesokaz – međunarodni festival plesa održao se u Gradskom kazalištu Požega od 4. do 6. ožujka 2022. u organizaciji Umjetničke organizacije „Plesna radionica Ilijane Lončar“ uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije, Grada Požege, Turističke zajednice Požeško – slavonske županije i Turističke zajednice Grada Požege.

Umjetničku školu Poreč sa zapaženim i originalnim nastupom i s puno pohvala predstavila je učenica 4. razreda suvremenog plesa, Nika Hočevar. Solo koreografiju pod nazivom Cycle of Life osmislila je učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu je napisao učitelj Haris Brković.

Osim što se predstavila nastupom, Nika je imala priliku prisustvovati u plesnim radionicama suvremenog plesa pod stručnim vodstvom plesnih pedagoga, koreografa i plesača Lare Frgačić i Endija Schrottera, naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva.

Tijekom cijelog vikenda nastupalo je 300 plesača iz 35 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Češke i Sjeverne Makedonije. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije, piše u priopćenju škole koje je potpisala ravnateljica Sanjica Sara Radetić.

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

Općina Tar-Vabriga zapošljava: Traže se četiri djelatnika

maske maskice korona covid

Istarski stožer: Pao broj hospitaliziranih