in

POREČ: Kaja Jakominić osvojila prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju za mlade gitariste

Kaja Jakominić s menorom

Od 31. svibnja do 02. lipnja 2024. u Kastvu kraj Rijeke održalo se Međunarodno gitarističko natjecanje „Kastav strings“. Učenici su se natjecali u ukupno trinaest kategorija. Kategorije su bile podijeljene po razredu kojeg učenik pohađa, 6 razreda osnovne i 4 razreda srednje škole u disciplini solo gitara i 3 kategorije komornih sastava s gitarom. 

Umjetničku školu Poreč predstavljala je Kaja Jakominić, učenica 2.razreda gitare u klasi učitelja Sanela Jusića, koja je nastupala je u II. kategoriji (učenici 2. razreda) i osvojila I. nagradu, zlatno priznanje i medalju. Lijepo je spomenuti kako je Kaja ove godine osvojila posebnu nagradu na 1. Međunarodnom gitarističkom natjecanju u Puntu na otoku Krku i to besplatnu kotizaciju za natjecanje „Kastav strings“.

-Ovim je nastupom Kaja je potvrdila svoj talent, marljivost i rad tokom cijele godine. Bravo i čestitke Kaji, učitelju Sanelu te divnim roditeljima. Kaji želimo još puno uspjeha na natjecanjima, te puno radosti sviranja i muziciranja na koncertima i nastupima, poručili su iz škole.

izbori glasanje biračko mjesto biranje

Sve o Europskim izborima: Koje nam se liste i političari nude, kako glasati, koliko zastupnika biramo…

Foto TZ Tar-Vabriga - MangiaTorre

TAR: Street food festival MangiaTorre uz fine delicije, Bon Jovi i Coldplay tribute bendove