in

POREČ: Mali gitaristi osvojili nagrade na županijskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

59. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu gitara, Županijsko natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za regiju jug održalo se u Glazbenoj školi Makarska, od 1. do 3. ožujka 2021. godine.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama od I. do VII. kategorije u kojima su sudjelovali učenici osnovnih, srednjih škola i akademija. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Maroje Brčić, Xhevdet Sahatxhija, Tomislav Vasilj, Krešimir Bedek i Tomislav Vukšić.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici: Chiara Vukadinović (gitara, 6. razred), Klara Gulić (gitara, 4. razred) i Matej Tomrecaj (gitara, 3. razred, Područni odjel Vrsar).

U I. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 11 godina, učenik Matej Tomrecaj svojim nastupom osvojio je II. nagradu s 89,70 bodova. Matej je iznimno darovit i marljiv učenik kojeg je za natjecanje pripremala učiteljica gitare Područnog odjela Vrsar Sandra Šustereiter. Ovo je prvi put da je Matej sudjelovao na natjecanju iz gitare te je tim ovaj uspjeh još veći i značajniji.

U II. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 13 godina, učenica Klara Gulić svojim nastupom osvojila je II. nagradu s 87,60 bodova.

U III. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 15 godina, učenica Chiara Vukadinović svojim nastupom osvojila je II. nagradu s 88,60 bodova. Klaru i Chiaru pripremao je učitelj Hrvoje Hleb.

Učenice Chiara i Klara višestruko su nagrađivane, izuzetno marljive i darovite, a pod iskusnim vodstvom i pripremom učitelja Hrvoja Hleba njihov talent dolazi do posebnog izražaja.

POREČ: Izrađuje se strateški Plan razvoja 2021.-2031: Uključeno pedesetak ustanova i tvrtki

U Hrvatskoj se pojavio i češki soj