in

Poreč na korak do još dva nova vrtića – otvorene nabave za gradnju u Novoj Vasi i Varvarima

Budući vrtić u Novoj Vasi

Poreč je na korak bliže do dva nova vrtića i ukupno 300 novih jasličkih i vrtićkih mjesta do kraja 2025. godine. Naime, prošlog su tjedna otvorene javne nabave za izgradnju jaslica i vrtića u porečkim prigradskim naseljima Nova Vas i Varvari.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Radovi obuhvaćaju izvedbu građevinsko-obrtničkih radova, elektro-tehničkih radova, vatrodojave, vodovoda i kanalizacije, strojarstvo, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, po odabiru izvođača.

Podsjetimo, uspješnom prijavom projekta, Gradu Poreču je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio, kao i izgradnju vrtića u Novoj Vasi financirati Grad Poreč.

Ove investicije dolaze nakon što je u posljednjih pet godina Grad Poreč izgradio nove vrtiće u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, energetski obnovio zgradu Gornjeg vrtića (Radost II), te s Valamarom ugovorio daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima.

– Na ovaj način ćemo osigurati više od 300 novih mjesta u vrtićima do 2025. godine. Potpuno novi vrtić i jaslice u Varvarima, u blizini boćarskog igrališta, moći će primiti oko 150 djece, jednako kao i onaj u Novoj Vasi u novoj zoni društvene namjene u središtu naselja, što će biti veliki korak naprijed u našim nastojanjima da svoj djeci u Poreču omogućimo jednake uvjete za rast i obrazovanje, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, navodi se u priopćenju Grada Poreča.

Foto Policijska uprava istarska

UHIĆEN: Istarski motociklist vozio iako mu je vozačka ukinuta. Dobio veliku novčanu kaznu

Foto Hrvatski olimpijski odbor

NOVIGRAD: Giovanni Cernogoraz osvojio naslov svjetskog prvaka i osigurao nastup na Olimpijadi