in

POREČ: Otvoren novi dječji park na Materadi opremljen spravama za djecu s posebnim potrebama i klupom za dojilje

Danas popodne otvoreno je novo dječje igralište na plaži na Materadi, u uvali Sv. Martin, gdje je ljeti omiljeno okupljalište domaćih i stranih kupača. Park je opremljen klupom klupom za dojilje i prematanje, klackalicom na opruge za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri nivoa, penjalicom s mrežom, ljuljačkom – košarom, društvenom igrom školica, uz antistres podlogu za sve sprave. Trava je već posijana i sada treba pričekati da izraste, objasnio nam je gradonačelnik Loris Peršurić koji je bio na neformalnom otvorenju zajedno s članovima i mještanima Mjesnog odbora Veli Maj te djelatnicama gradskog Odjela za društvene djelatnosti.

Foto Tanja Kocijančić

Igralište je realizirano kroz suradnju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Grada Poreča u sklopu projekta „Živjeti zdravo“.

HZJZ je osigurao set sprava i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku. Navedene aktivnosti organiziraju se na lokalnoj razini i redovito provode unutar gradskih parkova, s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša.

Foto Tanja Kocijančić

-Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani na otvorenom u svako doba, formiran je set opreme za dječja igrališta koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života. Ovo će igralište upotpuniti cjelokupno uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih gradskih plaža i to baš ususret lijepim proljetnim danima, objasnila nam je glasnogovornica Grada Poreča Ajna Temimović.

Prva klupa za dojenje i previjanje beba – Foto Tanja Kocijančić

I za kraj kuriozitet – hrvatski prosjek je 800 stanovnika po jednom igralištu, dok je u Poreču jedno igralište na svakih 240 stanovnika.

Novo igralište na Materadi – Foto Ajna Temimović
Novo igralište na Materadi – Foto Ajna Temimović
Novo igralište na Materadi – Klackalica za djecu s posebnim potrebama – Foto Ajna Temimović

Poreč: Srce na Peškeri u uskrsnom ruhu ukrasila vrtićka djeca

VRSAR: Vijećnici raspravljaju o zakupu i prodaji nekretnina, te o UPU za Montepozzo