in

POREČ: Počela škola – U klupama čak 165 prvašića

Talijanska osnovna škola B. Parentin Poreč

Školske klupe dočekale su čak 165 prvašića u Osnovnoj školi Poreč i Područnoj školi Žbandaj, zatim u Osnovnoj školi Finida i Područnoj školi Nova Vas, te u Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“.

OŠ Finida
OŠ Finida

Dobrodošlicu njima i roditeljima zaželjele su ravnateljica OŠ Poreč Marija Mufić Santin, ravnateljica OŠ Finida Anita Sijerković Radin, ravnateljica TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i njegov zamjenik Ugo Musizza.

Nova Vas
Nova Vas

– Prvi dan škole označava početak jednog prekrasnog razdoblja u životu u kojem ćete učiti i rasti – i djeca i roditelji. Sjećam se prije šest godina kada sam kao roditelj bio jednako uzbuđen kao vi danas i da smo od onda smo napravili puno toga – nove škole u Žbandaj i Finidi, jednosmjenska nastava za sve učenike, a radimo i dalje – idemo u obnovu škole u Novoj Vasi, sanaciju OŠ Poreč….sve kako bi imali sto bolje uvjete za odrastanje., rekao je gradonačelnik zaželjevši svima puno sreće, strpljenja i zabave.

Žbandaj
Žbandaj

Uzbuđenim prvašićima prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka, zajedničko slikanje, te odlazak s učiteljicama u razred.

Dodajmo i kako je ove godine u porečkim školama 1360 učenika, dok je prvašića 10% više nego lani, te će se zbog izraženog interesa roditelja i stalnog povećanja broja djece, uvest će se i dvije dodatne nove skupine produženog boravka, čiji će rad Grad nastaviti sufinancirati, objavio je Grad Poreč.

OŠ Finida
OŠ Finida
OŠ Finida
OŠ Finida
OŠ Poreč
OŠ Poreč
OŠ Poreč 2022
OŠ Poreč
OŠ Poreč
OŠ Poreč

Foto Općina Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR: Darovi i lijepe želje za prvašiće i učitelje

Foto KREG Galatea

FUNTANA-VRSAR: Nove medalje za Galateice Ianu Benčić i Viktoriju Rakovac