in

POREČ pred početak nove školske godine uredio prometnu signalizaciju za sigurnost najmlađih – Stiže još “ležećih policajaca”

Prometna signalizacija upozorava vozače na djecu u prometu - Foto Grad Poreč

Približavanjem nove školske godine djelatnici Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča u suradnji sa službenicima Policijske postaje Poreč obavili su redovni obilazak prometnica u blizini škola i predškolskih ustanova te dječjih igrališta, kako bi se na vrijeme obnovila i popravila signalizacija i uvjeti sigurnosti na prometnicama. Prilikom obilaska evidentirane su pojedine nepravilnosti u obliku vandalizma i oštećenja prometne signalizacije i komunalne opreme što je odmah sanirano. Također, evidentirana su i sanirana i oštećenja na autobusnim čekaonicama, koje su često na meti vandala, kako bi ponovo bile sigurne za putnike.

Okomita prometna signalizacija upozorava vozače na djecu u prometu – Foto Grad Poreč

Osim toga, komunalne službe uklonile su i prekomjerno zelenilo u blizini pješačkih prijelaza koje je smanjivalo preglednost, te je samim time povećan nivo sigurnosti svih sudionika u prometu, a pogotovo onih najmlađih, koji će ubrzo krenuti u školu. Također, u tijeku je i postavljanje uspornika prometa u blizini dječjih igrališta na području grada u suradnji i sukladno zahtjevima mjesnih odbora. Uspornici se postavljaju sukladno odobrenjima policije.

Nova prometna signalizacija upozorava vozače na djecu u prometu – Foto Grad Poreč

S početkom školske godine, u ponedjeljak 6. rujna, u školske će klupe svih porečkih osnovnih škola sjesti 1350 učenika, od čega je 150 prvašića. Mnogima će ovo biti i prvi put da su samostalni sudionici u prometu. Stoga je ovoga tjedna na tu temu organiziran zajednički sastanak između predstavnika Grada Poreča, ravnateljica osnovnih škola i predstavnika policije, kako bi se izvršile zadnje pripreme i svi bili spremni za početak školske godine. U blizini Osnovne škole Poreč i Osnovne škole Finida, njihovih područnih odjela u Žbandaju i Novoj Vasi, te talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ u starom gradu, kao i svake godine s počekom školske godine, odvijat će se pojačano praćenje i nadzor policije i prometnih redara, pogotovo u vrijeme početka i završetka nastave.

Prometna signalizacija upozorava vozače na djecu u prometu – Foto Grad Poreč

Policija će i ovog rujna provoditi akciju „Poštujte naše znakove“, a svi vozači se još jednom upozoravaju da posebnu pozornost trebaju usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti ti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu.

Za sigurnost najmlađih i svih ostalih sudionika u prometu komunalni odjel Grada Poreča i u narednom će periodu nastaviti pratiti stanje na terenu s naglaskom na prometnice u blizini škola i vrtića, priopćeno je iz Grada Poreča.

Kod Labina teže ozlijeđen motorist nakon što je na njega naletio vozač auta

BADERNA slavi Svetu Mariju Malu uz predavanje Korada Korlevića, predstave i sportske turnire