in

POREČ: Program za vikend u Centru za mlade – Radionica za MORDOKON i dan kartaških igara

Foto udruga Mordele - Aktivnosti u Centru za mlade Poreč

Udruga Mordele je i za ovaj vikend pripremila aktivnosti za javnost, a sve su besplatne i otvorene za javnost. U subotu 9. rujna s početkom u 12h u Centru za mlade (iza kina) održat će se kreativna radionica gdje će se nastaviti izrada glomaznih ukrasa za konvenciju znanstvene fantastike i fantastike MORDOKON. Pozivaju se kreativci i kreativke svih uzrasta da im ponovno dođu dati ruku i zabaviti se izradom rukotvorina. Ovaj put nastavljaju s izradom i doradom velikih stabala za ukrašavanje unutrašnjih prostora, a ako se nađe dovoljno spretnih ruku mogu se raditi i tematski kostim.

Kako se udruga Mordele bavi kvalitetom slobodnog vremena jedan od interesa je i poticanje kreativnog izražaja. Sredstva za izvođenje kreativnih radionica odobrena su za projekt “Iskre stvaranja” kroz natječaj Grada Poreča, a radionice se planiraju nastaviti održavati kao redovna aktivnost udruge, te će se teme istih mijenjati, pa je moguće da se kroz godinu nađe tema za svačiji ukus. Kroz isti projekt Mordele imaju u planu izvoditi još različitih redovnih aktivnosti iz područja kulturno-umjetničkog amaterizma, pa se nemojte sramiti vlastitih vještina ili nedostatka istih jer su stvoreni uvjeti da se bez srama možete okušati u kreativnom izražaju.

U nedjelju 11. rujna s početkom u 15h u Klubu za mlade Poreč (u starom gradu) opet se održava dan kolekcionarskih kartaških igara. Ovo je besplatna aktivnost i vrata su otvorena za sve entuzijaste i znatiželjnike.

booktiga poreč arhiv gradska knjižnica

U Poreču BOOKtiga i BOOKtižin – Donosimo izmjene u programu

rošini

Nastavlja se gradnja kanalizacije u Rošinima