in

POREČ: Rita Gulić izvrsna na Međunarodnom natjecanju Sergei Rahmaninoff

Gradovi Tuzla i Živinice te udruženje Omladinski Resursni Centar organiziralo je  Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff koje je bilo podijeljeno na dvije kategorije klavir solo i klavir duo. Organizatori natjecanja su prof. mr. Monika Tadić i prof. Džan Dervisević. Na natjecanju u kategoriji klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijeloga svijeta podijeljenih u 9 kategorija.

Umjetničku školu Poreč predstavila je Rita Gulić, učenica 3. razreda u klasi profesorice Aleksandre Orbanić. Rita Gulić svojim je uspješnim nastupom osvojila 1. nagradu sa osvojenih 96,33 boda u A kategoriji.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: István I. Székeli, Marija Maksimova i Margarita Vujović

Učenica Rita Gulić višestruko je nagrađivana i izuzetno marljiva učenica te je još jednom pokazala koliko se mnogo može napredovati u sviranju instrumenta uz redovito i predano vježbanje, priopćili su iz Umjetničke škole Poreč.

Korona covid maska maskice zaštitne

Istra u novi tjedan bez novozaraženih

TAR: Nove marende u DeguStazioneu