in

POREČ: Sve je spremno za ljetni kamp na Gradskom kupalištu i Picalu

Za najmlađe sugrađane u Poreču su već desetljećima organizirani brojni ljetni kampovi, na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu.

Sada je već sve spremno za tradicionalni dječji ljetni kamp u Poreču, koji se od ove godine organizira u suradnji Grada Poreča i Društva naša djeca Poreč te uz podršku tvrtke Valamar. U kampove na Gradskom kupalištu i Picalu upisano je ukupno 493 djece (445 djece s područja Grada Poreča-Parenzo, te 48 djece iz drugih gradova i općina), prosječno 20 djece po skupini, sukladno epidemiološkim mjerama i mjerama sigurnosti u kampu.

Grad Poreč i ove godine sufinancira boravak sve djece, dok su djeci u socijalnoj potrebi osigurani prijevoz i boravak u kampu.

Kamp se odvija na dvije lokacije: na Gradskom kupalištu i u Igraonici hotela Valamar Pinia, planirane su četiri smjene te svaka traje dva tjedna. U svakoj smjeni formirane su tri dobne skupine djece: skupina za predškolski uzrast, skupina za djecu završenog prvog i drugog razreda, te skupina za djecu završenog trećeg razreda i stariji. O svakoj skupini djece brine po jedan stručni voditelj/ica i jedan asistent/ica. Program se sastoji od svakodnevnog odlaska na more, škole plivanja za neplivače i plivače početnike, igara u moru i na obali, te raznih zabavnih, sportskih, kreativnih i znanstvenih radionica koje će provoditi dijelom voditelji/ce skupina, a dijelom vanjski suradnici.

U svakoj smjeni organizirana su i dva izleta – izlet u Dinopark za djecu najmlađe skupine, te izlet u aquapark Istralandiju za sve zainteresirane. Svako će dijete na početku smjene dobiti dvije majice sa zaštitnim znakom kampa, dok će ručak će za djecu pripremati u objektima Valamara, a osigurana je i voćna marenda.

Radno vrijeme kampa je od 06:45 do 16:00 sati, a za roditelje koji rade do 16:00, organizirano je dežurstvo do 16:15 sati. Kamp je otvoren svaki dan osim nedjelje, a glavna koordinatorica je tajnica DND-a Gabrijela Močibob.  

Podizanje zastave i službeno otvaranje ljetnog kampa predviđeno je u ponedjeljak, 28. lipnja u 8:00 sati u Igraonici hotela Valamar Pinia, a u 8:45 sati na Gradskom kupalištu.

Svim polaznicima želimo ugodne i zabavne dane u kampu!

POREČ: Uhićen zbog prijetnji smrću ženi i muškarcu

BK Poreč organizirao 2. FULL MOON biciklijadu