in

Poreč: U Varvarima počela izgradnja novog vrtića s jaslicama

Foto Grad Poreč

Prigradsko naselje Varvari do početka 2025. godine bit će bogatije za novi vrtić i jaslice koji će moći primiti ukupno 150 djece, što će biti veliki korak u nastojanjima da se svoj djeci u Poreču omoguće jednaki uvjete za rast i obrazovanje.

Radovi su počeli prošlog mjeseca, a u tijeku su zemljani radovi i priprema za betoniranje. Radi se o objektu ukupne površine oko 1880m2, a moći će imati četiri vrtićke i četiri jasličke skupine, uz sve druge potrebne sadržaje za funkcioniranje vrtića.

Investitor je Grad Poreč-Parenzo, izvođač je tvrtka Magnum Supra d.o.o. iz Dubrovnika, voditelj projekta tvrtka Singrad d.o.o. iz Poreča, a stručni nadzor povjeren je tvrtki Kling d.o.o. iz Liča, svi odabrani kao najpovoljniji putem provedenog postupka javne nabave.

Podsjetimo, uspješnom prijavom projekta, Gradu Poreču-Parenzo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio financirati Grad Poreč-Parenzo.

Očekuje se, bude li sve išlo po planu, da će novi vrtić i jaslice u Varvarima otvoriti svoja vrata najkasnije početkom 2025. godine. Inače, Grad paralelno radi na izgradnji još jednog vrtića, u prigradskom naselju Nova Vas, te je uvođenje izvođača u radove predviđeno ovih dana, objavio je Grad Poreč.

Foto Maškarana kumpanija Vajk Pronti Marčana

Maškarana kumpanija Vajka pronti preuzela vlast u Marčani: „Svinjska kuga – danas u prkatu, sutra u vašem pijatu“

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska mup

Istra: Reketario ga, napao elektrošokerom i prijetio smrću