in

POREČ: Učenici Finide na humanitarnoj utrci Mliječna staza

Foto OŠ Finida Poreč

U OŠ Finida Poreč ove godine školsku su godinu započeli na malo drugačiji način. Uključili su se i poduprli program UNICEF – a , humanitarnu utrku Mliječna staza, čiji je cilj podrška mentalnom zdravlju djece i mladih. Kotizacijom na Mliječnoj stazi 2023. donirali su za provedbu programa podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama pod nazivom Škole podrške (iz programa UNICEF-a) te ukupno prikupili 2.120 Eura.

Foto OŠ Finida Poreč
Foto OŠ Finida Poreč

Viši razredi proveli su projekt u petak 15. rujna, a niži razredi u srijedu 20. rujna 2023. Osim što su svojim sudjelovanjem pomogli drugima, brinuli su i o svom zdravlju, pješačili i organizirali igre u kojima su sudjelovali, ugodno su proveli vrijeme družeći se s prijateljima, upoznali bližu okolicu škole i dio staze Parenzana.

Na poveznici možete pogledati rutu koju su propješačili viši razredi. Učenici od 1. do 4. razreda OŠ Finida pješačili su dijelom Parenzane do Gulića i ukupno su prošli 6.59 km. Učenici PŠ Nova Vas također su se uključili u humanitarnu akciju. Njihova staza vodila ih je dijelom Parenzane iz Nove Vasi da bi došli do Jame Baredine i bila je duga 6 km.

Foto OŠ Finida Poreč
Foto OŠ Finida Poreč

Foto Istarska županija

U Umagu rasprava o turizmu: Agresivna apartmanizacija i smještaj bez dodane vrijednosti urušavaju sve dosad postignuto

Foto Policijska uprava istarska

ISTRA: U stanu uredio laboratorij za uzgoj marihuane