in

POREČ: Učenici Finide na otoku Sv. Nikola posadili grah, učili što se radi na recepciji, koji je posao kapetana broda…

Foto OŠ Finida

Učenici 2.a i 2.c razreda Osnovne škole Finida Poreč i drugog razreda Područne škole Nova Vas zajedno sa svojim učiteljicama Suzanom Jakotić, Viktorijom Banko Vrtačić i Natašom Bayer boravili su u Školi u prirodi Otok Sveti Nikola u četvrtak 9. svibnja i  petak 10. svibnja 2024. Dvodnevni boravak učenika na otoku organiziran je uz pomoć Valamara koji je izašao ususret školi, učiteljicama i učenicima te osmislio zanimljive aktivnosti u okviru programa Škole u prirodi.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Tijekom prvog dana boravka na otoku učenici su upoznali povijest otoka, posjetili dvorac i svjetionik, upoznali bogat svijet botanike na otoku, posadili grah, proučavali biljke pomoću mikroskopa te sudjelovali u potrazi za blagom. Drugi dan boravka učenici su proveli u  istraživanju svakodnevnih aktivnosti koje se događaju u hotelu te otkrili ono što je inače skriveno gostima. Naučili su kako pravilno namjestiti krevet, kako pripremiti fritaju, zamijenili su uloge na recepciji, vidjeli što radi kućni majstor te kapetan broda, a imali su priliku i razgovarati s direktorom hotela. Učenici su se kućama vratili prepuni dojmova i doživljaja, samostalniji i obogaćeni ovim neprocjenjivim iskustvom.

-Posebna pohvala i zahvala Upravi Valamara, zaposlenicima hotela te animacijskom timu na suradnji, pristupačnosti, podršci u organizaciji te pružanju mogućnosti da djeca isprobaju nove i drugačije načine stjecanja znanja i vještina, poručili su iz škole.

Porečki Klub ritmičko sportske gimnastike organizira ljetni kamp

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

Bez vode 22. i 23.5. više naselja kod Poreča