in

POREČ: Završen ljetni plesni kamp MOT-a 08

U subotu 10. srpnja završio je treći Plesni ljetni kamp u organizaciji Studija za izvedbene umjetnosti „MOT 08“. Da je ova godina bila izrazito uspješna, unatoč pandemiji koronavirusa, govori i veliki broj upisane djece u plesni kamp i njihovi iskreni osmjesi na licima.

Voditeljice kampa, Aleksandra Hodak i Chiara Pisak, s volonterkama  Sandrom Bošković i Nikolinom Popović  dva su se tjedna družile s djecom, učila ih, potaknuli ih da izraze svoju kreativnost, smijala se s njima i zabavljala.

U  toku dva tjedna u dvorani su  u jutarnjim satima bile organizirane razne plesne radionice gdje su djeca  usavršila pokrete raznih plesnih disciplina,  naučili se izražavati kroz pokret, stjecali su osjećaj za ritam,  družila su se, razvijala su socijalne vještine, učila su o dobrobiti timskog rada  i pri tome su  se dobro zabavili.

Redom su se izmjenjivale radionica plesne tehnike koju je  vodila Ana Vukoja sa svojim ritmičarkama iz KRSG Poreč s kojima je ujedno i  ostvarena uspješna suradnja, radionica Urban & Hip Hop  koju je vodio iznimno talentirani mladi plesač i pjevač Devin  Juraj,  radionica akrobatike  koju je sa svojim timom  vodila Andrea Uskoković  te Jazz dance radionica koju je vodila dugogodišnja suradnica Studija,  Martina Kolega i s kojom će se zasigurno još dugo  nastaviti uspješna suradnja.

Osim plesnih radionica djeca su imala priliku na radionici glume upoznati i poznatu glumicu Helenu Minić Matanić  s kojom su djeca učila osnove glumačkih improvizacija kroz interakciju, solaže, grupne vježbe, pokret, mimike glasa i emocije.

Poznati pulski kineziolog Ilija Lubina, rado se odazvao pozivu Studija,  te je   na radionici   Razvoja motoričkih sposobnosti i vještina kroz igru   zainteresirao djecu i potaknuo ih da se kroz igru  više posvete zdravlju i fizičkoj aktivnosti.

Nezaobilazan posjet Aquaparku Istralandiji omogućio je T.S LJUŠTINA PROM koji je ujedno vozio djecu svakodnevno od dvorane do restorana, te su djeca i po najvećim vrućinama imali osiguran prijevoz.

Djeca plesnog ljetnog kampa su imala prilike probati najbolji talijanski sladoled u gradu zahvaljujući vlasniku slastičarnice „Il gelato di Salvatore“.

Završnica kampa bila je na otoku Sv. Nikola gdje su se djeca zadnji dan družila i kupala u moru. Velika zahvala iz Studija ide i timu Valamar Isabella Island resortu na prekrasnom gostoprimstvu i t.o. Petrić koji  je omogućio zabavu na vodenim atrakcijama.

Nezaobilazni fotosession na otoku sa starijim plesačicama omogućio je Srđan Krvavac koji je svojim objektivom ovjekovječio  svaku emociju i svaki trenutak.

Ručak za vrijeme trajanja plesnog kampa su osigurali restorani Istra i Sirena.

Velika zahvala ide svima koji su svojim volontiranjem i nesebičnim davanjem omogućili provedbu trećeg plesnog ljetnog kampa.

Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ nastavlja sa svojim aktivnostima te je na redu radionica suvremenog plesa  za djecu od 11 do 18 godina koju će voditi Chiara Pisak i Dino Matošević koja će se održavati od 06.08.2021. – 20.08.2021.  a rezultat radionice bit će prezentirani na Street Art Festivalu krajem kolovoza.

Upisi su još uvijek otvoreni za radionicu.

korona covid ilustracija

Novi tjedan u Istri bez novih slučajeva zaraze

KAŠTELIR: Teško ozlijedio pješakinju pa pobjegao