in

Prevencija ovisnosti i nasilja na internetu za porečke učenike

Foto Zdravi grad Poreč

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti u ponedjeljak u porečkoj Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin realiziran je program usmjeren prevenciji ovisnosti i nasilja putem Interneta  za sve učenike viših razreda škole. Gošća predavačica u školi bila je dugogodišnja suradnica porečkih škola i timova za zdravlje, Alica Rosić Jakupović iz Odsjeka za prevenciju policijske uprave istarske.

talijanska škola bernardo parentin poreč učenici predavanje nasilje na internetu
Foto Zdravi grad Poreč

Tema je bila cyberbulling, a zaokupila je interes i pažnju učenika. Moderne generacije djece i mladih sve više vremena provode na internetu , najčešće pri tom ne raspoznaju na Internetu pouzdane od nepouzdanih izvora te su nerijetko izloženi neprimjerenim sadržajima pa i nasilju. Tako su rizici za odrastanje djece i mladih koji vrebaju putem Interneta sveprisutni. Upravo zato gđa. Alica je upoznala djecu s rizicima i značajem zaštite od opasnosti koje vrebaju putem Interneta, o važnosti odgovornog pretraživanja Interneta te odgovornog upravljanja vlastitim podatcima. Poseban naglasak u radu s djecom bio je na čuvanju osobnih podataka i kritičkom promišljanju i odlučivanju prije nego što svoje osobne podatke učine široko dostupnima.  Djeca su vrlo aktivno i zainteresirano pratila izlaganje.

Program u MBO za TOŠ u suradnji sa Zdravim gradom Poreč koordinira školski psiholog Goran Poropat koji i sam za školu odrađuje dijelove timski planiranog porečkog programa u MBO 21.

Izvor Zdravi grad Poreč i TOŠ B. Parentin

djed mraz paketići poklon

Buje: Obavijest roditeljima čija djeca ne pohađaju vrtiće – Prijave za božićne paketiće

policija policijski automobil

Na plaži pronađen leš muškarca