in

Pri kraju uređenje novog dječjeg igrališta u Rogovićima

Pri kraju gradnja dječjeg parka u Rogovićima

Izgradnja dječjeg igrališta u Rogovićima bliži se kraju, saznajemo od načelnika Općine Kaštelir-Labinci Đulijana Petrovića.

pri kraju gradnja dječjeg parka u Rogovićima
Pri kraju gradnja dječjeg parka u Rogovićima

Naime, Petrović je početkom srpnja potpisao ugovor za izgradnju i opremanje ovog dječjeg igrališta za oko 171 tisuću kuna s PDV-om s umaškom tvrtkom Euro-Trend iz Đube.

Glavni cilj projekta je izgradnja i opremanje dječjeg igrališta kako bi se u naselju Rogovići stvorili nužni uvjeti za sigurnu igru djece na dječjem igralištu te kako bi se doprinijelo ostvarenju njihovih prava iz Konvencije o pravima djeteta: pravo na životni standard, na igru i slobodno vrijeme.

Pri kraju gradnja dječjeg parka u Rogovićima

Izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta povećat će se kvaliteta života i omogućit aktivno provođenje slobodnog vremena djece. Cilj ovog projekta je i poticanje djece da se bave sportom i borave na svježem zraku, najavio je tom prigodom načelnik Petrović.

Parkić će u konačnici dobiti ljuljačke, njihalicu – barku, klackalicu, tobogan s kulom i ljestvama, dvije klupice i koš za otpatke.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 193.096,25 kuna, od kojih se na iznos potpore EU-a odnosi 142.026,75 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (90%) i proračuna Republike Hrvatske (10%), a provodi se u okviru operacije 7.4.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ temeljem Podmjere 19.2 ”Provedba operacija unutar CLLD strategije” u okviru Mjere 19 ”Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice”, LAG-a „Sjeverna Istra“ iz Programa ruralnog razvoja.

Članovu bujske udruge Scopum osvojili turnir

BUJE/NOVIGRAD: Održan ISTRA Shotgun Steel Challenge „SCOPUM“

SAmanj u Pazinu - Foto Usluga Pazin

U utorak 5. listopada svi na pazinski samanj