in

Promovirana 23. PoZiCa – zbirka radova učenika iz Poreča, Zaboka i Crikvenice

U Gradskoj knjižnici Poreč predstavljena je jučer XXIII. PoZiCa – zbirka literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Lako je ići tuđim tragovima tamo gdje je snijeg dubok. Ali više volim krenuti netaknutim snijegom gledajući prazninu ispred sebe, i zaigrane tragove iza sebe. Uživam gledajući kako ja stvaram novi put. Put koji se još nitko nije odvažio stvoriti.

Ovim je citatom u srijedu, 13. studenog, u prepunom Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč, započelo predstavljanje 23. po redu PoZiCe, zbirke literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice, koja svake godine iznjedri najbolje učeničke radove. Citat je to iz rada zabočke učenice Maje Profete koji otvara ovogodišnje izdanje PoZiCe, a u sebi sažima sav smisao stvaralaštva darovitih učenika, koji uz doprinos svojih mentora, stvaraju jedan bolji svijet. U ovo suvremeno doba treba istaknuti njihovu važnu ulogu u njegovanju standardnog hrvatskog jezika, ali i njegovih zavičajnih idioma, koji ga čine bogatijim i posebnim, kako bi se jezik sačuvao u svojoj punini.

Program su obogatili pohvaljeni učenici na natječaju „Nagrada Laurus nobilis“, čiji su radovi, uz one nagrađene Rebeke Demarki Milanović, Aleksandre Šehanović i Adriana Zbašnika, uvršteni u ovogodišnju zbirku, a to su Nora Klobas, Lucia Sorčić, Emili Simonetti, Benedetta Terzić, Letizia Sonia Pozzi, Gloria Divjak, Ana Borštner, Sena Ahmetović, Roberta Radman, Klara Pauletić i Ilari Stojnić.

Na predstavljanju su bili i učenici, autori likovnih radova koji su uvršteni u ovogodišnje izdanje nastalo pod pokroviteljstvom Pučkog otvorenog učilišta Zabok.

Učenice vodile program promocije PoZiCe

Kroz predstavljanje okupljene su nadahnuto vodile učenice Srednje škole Mate Balote, Aida Mrkaljević i Lara Stranić.

Prisutni su nakon predstavljanja uživali u slatkim delicijama koje su pripremili učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč pod mentorstvom strukovne učiteljice slastičarstva Klaudije Tijan Pamić. Svojim je dolaskom vrijedne učenike podržao i gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić.


Istarska policija upozorava na neodgovarajuće fotografije za e-dokumente

Novigrad odlične studente nagrađuje s 2.000 kuna – prijave otvorene