in

RAKALJ: Mališani proučavaju svoj zavičaj u projektu „Na stini poli mora“

Djeca u istraživanju svog kraja - Dječji vrtić Marčana - PO Rakalj

Skupina Pčelice iz Dječjeg vrtića Vrtuljak – PO Rakalj krenuli su u realizaciju projekta Zavičajne nastave Istarske županije pod nazivom „Na stini poli mora“. Kroz ovaj projekt upoznat će svoj kraj, odnosno faunu i floru jednog dijela obale na području Općine Marčana. Kako saznajemo od ravnateljice vrtića Klare Lukašić Buić, projekt ima za cilj upoznati djecu s važnostima i specifičnostima jednog dijela obale na tom području.

Djeca u istraživanju svog kraja – Dječji vrtić Marčana – PO Rakalj

Prva aktivnost bilo je istraživanje Raškog kanala od Krničkog porta uz Uvalu Luka u Raklju, Sv. Mikule i  Salamušćice do Blaza, odnosno uzgajališta dagnji.

Djeca u istraživanju svog kraja – Dječji vrtić Marčana – PO Rakalj

Upoznavali su i istraživali floru i faunu uz more i u moru kao i znamenitosti tog kraja – potopljene brodove, mlinove na Blazu, Sv. Agniju i svjetionik.

-U Uvali Luka djeca su plivala i maskama istraživala i morsko dno uz pomoć ronioca, naglašava ravnateljica vrtića.

Podršku uz projekt podržala je i Turistička zajednica, jer kako naglašava direktorica TZO Marčana Jelena Latin, naši najmlađi zasigurno su najbolji ambasadori destinacije.

Podršku u cijelom projektu koji je tek započeo dao je i načelnik općine Predrag Pliško koji naglašava da  čuvanje, njegovanje tradicije, običaja, narječja, floru, faunu i svekoliku povijesnu baštinu jako je važno poticati od najranije dobi.

-Ono što već i radimo jeat to da u svim projektima dajemo važnost na suradnji i uključivanje društvene zajednice u bilo kojem segmentu naše Općine što je nam je jako bitno, zaključio je načelnik Pliško.

KAŠTELIR-LABINCI: Ribarska zadruga Istra zapošljava – Traži se djelatnici za rad u pogonu

pexels bolnica korona covid

Nakon dužeg vremena Istra ima više od 20 novih slučajeva