in

RASTE BROJ DJECE – Žminj kreće u dogradnju vrtića, za to dobio bespovratnih 2,5 milijuna kuna

Foto Općina Žminj

Općini Žminj dodijeljeno je 2.448.000 kuna od ukupno potrebnih 5.200.000 kuna za dogradnju i opremanje još dvije skupine novog vrtića čime će svih osam odgojnih skupina biti na istoj lokaciji.

-Veseli činjenica da je unutar mjeseca dana Žminju odobreno oko 3 milijuna kuna za naše najmlađe. Idemo graditi. Idemo urediti okoliš i našoj djeci učiniti odrastanje najljepšim periodom života. Hvala svima na podršci i vjeri te svakako onima koji su predano radili na projektu, objavio je načelnik Žminja Željko Plavčić nakon što je općina dobila sredstva za vrtić od Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Ostatak do 5,2 milijuna općina će financirati iz vlastitih prihoda.

Načelnik ističe da su bili primorani zbog povećanog broja djece podnijeti prijavu projekta za dogradnju još jednu jasličku i vrtićku grupu. Vrtić je, inače, izgrađen prije godinu dana.

Nakon nadogradnje, dakle za godinu i pola, Žminj će na jednom mjestu imati osam odgojno-obrazovnih skupina, tri vrtićke, četiri jasličke i jednu predškolsku, čime će se zadovoljiti sve potrebe za smještaj djece. Ovisno o trendu kretanja broja djece možda će moći smjestiti i mališane iz okolice, koji gravitiraju Žminju.

-Prije mjesec dana smo od Središnjeg ureda za demografije i mlade dobili 300 tisuća kuna za opremanje i podizanje standarda i kvalitete. Ovo je još jedan dodatan motiv da našoj najmlađoj djeci osiguramo sve adekvatne uvjete , ali i visoke standarde predškolskog odgoja“, kazao je Plavčić.

Zalazaka u Vrsaru - Foto TZ Vrsar

VRSAR: Obilazak kulturnih i arheoloških lokaliteta pod stručnim vodstvom u subotu

Lokacija budućeg novog vrtića u Varvarima - Foto Grad Poreč

Poreču odobreno 11 milijuna kuna bespovratno za izgradnju novog vrtića