in

TAR: Osmaši zainteresirani za projekt “Postani policajac”

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Osmaši Osnovne škole Tar-Vabriga, kao i njihovi vršnjaci, nalaze se pred teškom i velikom životnom odlukom: gdje u srednju školu. Ta odluka obilježit će njihovu buduću karijeru, a time i njihov život, zato o tome mnogo razmišljaju i svakodnevno razgovaraju o tome.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

-Nastojimo im pomoći u njihovoj odluci i ukazati na sve mogućnosti koje imaju. Zato smo podržali akciju MUP-a „Postani policajac/policajka“. Voditeljica poslova prevencije Alica Rosić-Jakupović i njen kolega Igor Paver iz Policijske postaje Poreč posjetili su našu školu i prezentirali učenicima program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka. Učenici se u ovaj program mogu upisati nakon završenog drugog razreda četverogodišnje srednje škole. Ovaj program polaznicima osigurava mnoge prednosti kao što su: udžbenici, nastavni materijali, pribor, školska torba, sportska oprema, dodatno osiguranje, mjesečna stipendija, smještaj i prehrana, sva potrebna policijska oprema i odora, omogućavanje nastavka trenažnog procesa sportašima, a najbitnije – posao u Ministarstvu unutarnjih poslova, poručuju iz škole.

Najzanimljiviji dio bio je kad su učenici koji su se javili mogli isprobati kako im stoji službena policijska jakna. To im je omogućilo da se osjećaju kao policajci.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Kuglačice na turniru za Dan žena - Foto ŽKK Istra

Kuglačice Istre pozivaju u Poreč na turnir za Dan žena

POREČ/VRSAR: Matej Tomrecaj osvojio nagradu na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata