in

TAR: Osnovana udruga Drijade – Bijeg u prirodu investicija je u bolju budućnost djece!

Udruga za promicanje edukacije u prirodi „Drijade“ osnovana je nedavno sa sjedištem u Općini Tar-Vabriga a djeluje na području Istarske županije s ciljem boravka i edukacije djece na otvorenom.

Udruga provodi tjedne kreativne, znanstvene i izviđačke radionice u prirodi za djecu predškolske i rane školske dobi (6-11 godina). Voditeljice aktivnosti su stručne osobe: Ana Mandić, odgojiteljica; Adela Deković, učiteljica; Jasna Matošević, psihologinja; i Anđelika Ritossa, geologinja.

Odrastanje današnje djece svodi se na boravak u zatvorenim prostorima i korištenje novih tehnologija. Radionicama će se omogućiti boravak i povratak djeteta prirodi. Okruženost zelenilom pozitivno utječe na kognitivni i socijalni razvoj djece, ali i na razvoj djetetove motorike, koncentracije i kreativnosti. Spontano, kreativno zamišljenim radionicama djeca će naučiti nešto novo o sebi, o drugima i važnosti timskog rada te međusobnoj povezanosti prirode i čovjeka kao temelja za stvaranje kvalitetne budućnosti. Uz sve navedeno, dijete će stvoriti svijest o važnosti očuvanja okoliša za budućnost.

Sve zainteresirane osnivačice udruge pozivaju da ispune prijavni obrazac koje mogu pronaći na društvenim mrežama Udruge „Drijade“ (Facebook i Instagram: @udrugadrijade) ili da ih kontaktiraju e-mailom na udruga.drijade@gmail.com.

DHMZ: Zaštitite bilje, i na Jadran stiže nekoliko dana vrlo hladnog vremena

HAK: Ceste su mokre i skliske, oprez!