in

TAR: Projekt „Grimms Märchen“ ove godine u novom ruhu

Prošle godine započeo je projekt „Bajke braće Grimm“ u suradnji s OŠ Vladimira Nazora Vrsar koji je rezultirao velikim interesom i veseljem učenika. Ove godine učenici OŠ Tar-Vabriga zatražili su nastavak priče i marljivo vježbali za uloge koje su im dodijeljene.

Tako je učiteljica Tiana Orihovac Knezoci, na satovima njemačkog jezika ponovno kreirala svijet bajki, ali s novim glumcima. Ove su godine u ulogama Zlatokose i poznatog vuka iz bajke „Vuk i sedam kozlića“ bili učenici 3. a i 3.b razreda. Svaki je učenik dobio jednu ulogu i odigrao je na najbolji mogući način.

Budući da je interes za glumu bio jako velik, bajka „Rapunzel“ („ Zlatokosa“) dobila je dvije verzije priče s dvije postave glumaca.

Nakon što su im učenici sedmih razreda Vito Žužić i Toni Sergo predstavili samostalno izrađene prezentacije putem videopoziva, krenuli smo u sakupljanje svih potrebnih rekvizita za glumačku postavu te spremni odglumili Grimmove priče.

I ove su godine učenici pokazali kako se marljivim radom, ali i zabavom može puno toga naučiti. Glasove naracije bile su i ovoga puta posudili su osmaši koji su tako zauvijek ostavili trag i uspomenu u školi.

Snimku školskih bajki možete pogledati na poveznici:  https://youtu.be/hBVrmbs080w

Foto SRD Tivoli Mandrač Pula

U pulskoj luci u subotu jedriličarski Tivoli Mandrač kup

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Gotova prva faza uređenja sportskog centra u Sv. Petru u Šumi – U drugoj fazi hiža za mlade, padel igralište…