in

TAR: Radovi osnovaca Petra Begića i Jana Lugara u humanitarnom kalendaru Likovni izaZOOv

Učenici nižih razreda OŠ Tar-Vabriga sudjelovali su u likovnom natječaju Likovni izaZOOv nakladničke kuće Alfa. Tema natječaja bila je portret personificirane životinje ili životinja u pokretu u tehnici stirotisak. Dvanaest odabranih radova postat će dijelom Alfinog kalendara za 2021. godinu.

Natječaj je humanitarnog karaktera, te će se vrijednost prodanih primjeraka donirati Centru za rehabilitaciju Silver. U ovom natječaju sudjeluju učenici cijele Hrvatske, a odabrano je samo 12 radova, među kojima su i dva rada tarskih učenika!

Pobjednici iz naše škole su učenici 4.a razreda Petar Begić  i njegova učiteljica i mentorica Karmen Kureljak i učenik 3.b razreda Jan Lugar i njegova učiteljica i mentorica Ana Birčić.

-Naši trećaši posebno su uživali u ovom likovnom izazovu jer su ga odradili na otvorenom u prelijepom dvorištu vrtića. Ova tehnika im je bila nova i nepoznata i rado su je iskušali. U svladavanju ove nove tehnike pomogla im je, osim njihovih učiteljica, i učiteljica likovne kulture Marina Dželalija-Jakominić, poručili su ponosno iz škole.

POREČ/ČERVAR PORAT: Upaljena prva adventska svijeća

TAR: Ponuda marendi u DeguStazioneu za ovaj tjedan